Grad

Dubrovnik predstavio kongresnu ponudu na sajmu IBTM World

Turistička zajednica grada Dubrovnika predstavila je kongresnu ponudu na jednom od najvažnijih kongresnih sajmova IBTM, koji se, u organizaciji Reed Travel Exhibitions, ovog puta održao u virtulanom izdanju, od 8. do 10. prosinca.

Tijekom trodnevnog sajma organizatori poslovnih putovanja te predstavnici korporacija i asocijacija su održali virtualne sastanke s izlagačima, od kongresnih ureda do specijaliziranih agencija DMC-eva, s kongresnim centrima, hotelijerima i ostalim pružateljima usluga u MICE (Meetings, Incentives, Conferences and Events) segmentu.

Uz unaprijed dogovorene sastanke, koji su se održavali u širokom vremenskom rasponu zbog vremenskih razlika sudionika sastanaka, na IBTM-u su bila organizirana brojna predavanja i edukacije, koja se većinom bave pitanjima povratka MICE-a nakon korona krize i promjenama koje će se zasigurno dogoditi u ovom sektoru. Fokus je na temama s kojima se trenutno suočava „meetings“ industrija, kao što su tehnologije, krizni management, održivi razvoj, budući trendovi itd.

Kongresni ured TZ grada Dubrovnika je i ove godine bio sudionik na preko trideset sastanaka s organizatorima poslovnih putovanja iz cijelog svijeta, od Europe, SAD-a, Kanade, Australije, Rusije, Koreje. Održan je sastanak i s predstavnicima AMWAY Korea vezano za veliki incentive koji je zbog nemogućnosti izvedbe u 2020. prebačen za 2023. godinu.

Iako su mnoge zemlje pod sličnim mjerama uvjetovanih pandemijom Covid-19, ipak postoji optimizam vezano za uvođenje cjepiva i moguće skoro popuštanje restrikcija. Sukladno tome, manji poslovni skupovi su u planu za drugi dio 2021., na dalekim tržištima većinom lokalno, ali i određeni dio planiraju održati i u Europi. Organizatori poslovnih putovanja iz Europe također vjeruju da je moguća realizacija planiranih skupova u drugom dijelu godine, te polažu nade u pokretanje turističkih putovanja već od svibnja 2021. Organizatori poslovnih putovanja, bilo da se radi o profesionalnim organizatorima ili korporacijama i asocijacijama, složni su da će se vratiti „face to face“ sastancima čim bude moguće, odnosno čim se za to stvore uvjeti.

Pročitajte još

SLAŽE SE NOVA GRADSKA UPRAVA Brnin, Hladilo i Krile Prkoča privremene pročelnice

Dulist

MODERNIZACIJA LIBERTASA Odsad možete sve platiti karticom

Dulist

Robotica Pepper posjetila gradonačelnika na radnom mjestu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija