GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

POTPISAN UGOVOR Novih 11 autobusa stiže za novu sezonu
Grad Dubrovnik nabavlja 11 novih, suvremenih autobusa za javni gradski prijevoz, sufinanciranih EUsredstvima u iznosu od 18 milijuna kuna. Novi autobusi povećat će kvali­tetu usluge javnog prijevoza i smanjiti negativan utjecaj na okoliš primjenom visokih EURO6 normi motora novih vozila. Također, riječ je o autobusima dužine 12 metara, marke MAN, tehnički i ekološki naprednijima s obzirom da se radi o generaciji 2021. godine. Ovaj EUprojekt kordinirao je Upravni odjel za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju, a pročel­nica Zrinka Raguž istaknula je kako i ovaj projekt pokazuje tendenciju ove gradske uprave u korištenju europskih sredstava. Direktor Libertas – Dubrov­nik d.o.o. gradskog društva za prijevoz putnika Ante Vojvodić povodom pot­pisivanja ugovora kazao je kako će se svim korisnicima omogućiti vožnja u najnovijim autobusima, klimatizi­ranima i ekološki najprihvatljivijima koji se trenutno mogu naći na tržištu.
Cilj ovog projekta jest osigurati održivu i kvalitetnu uslugu prije­voza građanima i posjetiteljima Dubrovnika.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

KOMUNALNA INFRASTRUKTURA Gradi se kanalizacijski sustav Lopuda
Sustav odvodnjei pročišćavanja otpadnih voda otoka Lopuda prvo je u nizu značajnih ulaganja u komu­nalnu infrastrukturu Elafita, a 12 mili­juna kuna vrijednu investiciju provodi gradska tvrtka Vodovod Dubrovnik. U sklopu investicije izgradit će se dvije podzemne kanalizacijske crpne sta­nice, preko pet kilometara novih cje­vovoda i priključaka s podmorskim ispustom te uređaj za pročišćavanje otpadnih voda. Trenutno se izvode radovi na crpnoj stanici Lukovice i uređaju za pročišćavanje otpadnih voda Benešin rat, dok će se u slijedećoj godini započeti s izvođenjem radova na CS Sutiona kao i na podmorskom ispustu u duljini od 600 metara te na samoj mreži odvodnje unutar otoka koja je duga 2650 metara.
Izgradnja kanalizacijske mreže na elafitskom otočju jedna je od najznačajnijih investi­cija u razvoju vodno-komu­nalne infrastrukture Grada Dubrovnika.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

SOCIJALNI PROGRAM GRADA DUBROVNIKA Isplaćen novčani dar djeci samohranih roditelja
Putem Upravnogodjela za obrazovanje, sport, soci­jalnu skrb i civilno društvo Grad Dubrovnik isplatio je nov­čani dar za 49 maloljetne djece nezaposlenih samohra­nih roditelja. Naime, jedna od mjera Socijalnog programa Grada Dubrovnika za 2020. godinu usmjerena je na pomoć djeci nezaposlenih samohranih roditelja u vidu novčanog dara koji se isplaćuje povodom blagdana Sv. Nikole. Za ovu namjenu Grad Dubrovnik ukupno je isplatio 50 tisuća kuna. Nezaposleni samohrani roditelji pravo na godišnju potporu ostvaruju prema evidenciji nadležnog upravnog odjela i Centra za socijalnu skrb u Dubrovniku.
Socijalni program cjelovit je sustav mjera i aktivno­sti usmjeren općem poboljšanju uvjeta života svih građana.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 9. prosinca 2020.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Darko Tipurić: Hrvatska ne sluša ekonomiste i nema strategiju! Što nakon 2027. kad ostanemo bez bespovratnih sredstava iz EU?

Barbara Đurasović

[FOTO] KORAK DO FINALA Jugaši pobijedili u polufinalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist