Grad

POTPISIVANJE ‘AGLOMERACIJE’ U PONEDJELJAK! Započinje najveći infrastrukturni zahvat u vodoopskrbni i kanalizacijski sustav Dubrovnika

U ponedjeljak u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika održat će se potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za EU projekt ‘Razvoj vodno-komunalne infrastrukture Dubrovnik’. Riječ je o najvećem infrastrukturnom zahvat u vodoopskrbni i kanalizacijski sustav Dubrovnika u njegovoj povijesti, a uz osigurana bespovratna sredstva iz fondova Europske unije.

Podsjetimo, projekt je u studenom ove godine dobio je zeleno svjetlo JASPERS-a, odnosno pozitivno mišljenje Independent Quality Review. Ovu je informaciju na sjednici Gradskog vijeća iznio gradonačelnik Mato Franković sredinom prošlog mjeseca te je istaknuo je i da je ova gradska uprava povukla više od milijardu kuna iz EU fondova što su dva proračuna Grada.

Ukupna vrijednost projekta ‘Aglomeracije’ iznosi 881.208.682,00 kuna, a njegova provedba između ostalog obuhvaća izgradnju novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda UPOV Petka te izgradnju cjelokupne nedostajuće kanalizacijske i vodoopskrbne mreže na području grada Dubrovnika.

Projektom su obuhvaćena ulaganja u sustav javne vodoopskrbe u naseljima Dubrovnik, Zaton – Orašac i Moševići – Visočani te sustav javne odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u naseljima Bosanka, Čajkovica, Čajkovići, Donje Obuljeno, Dubrovnik, Gorenje Obuljeno, Knežica, Komolac, Lozica, Mokošica, Nova Mokošica, Osojnik, Petrovo Selo, Pobrežje, Prijevor, Rožat, Sustjepan i Šumet.

Potpis ugovora označava početak najvećeg infrastrukturnog zahvata u vodoopskrbni i kanalizacijski sustav Dubrovnika u njegovoj povijesti, uz osigurana bespovratna sredstva iz fondova Europske unije.

Pročitajte još

Od ponedjeljka na snazi novi Libertasov vozni red

Dulist

One su zaslužne što je OŠ Mokošica osigurala EU projekt vrijedan 33 tisuće eura

Dulist

GODINU DANA KASNIJE O budućnosti Dubrovnika kao idealne destinacije za digitalne nomade

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija