Grad

POTPISIVANJE ‘AGLOMERACIJE’ U PONEDJELJAK! Započinje najveći infrastrukturni zahvat u vodoopskrbni i kanalizacijski sustav Dubrovnika

POTPISIVANJE 'AGLOMERACIJE' U PONEDJELJAK! Započinje najveći infrastrukturni zahvat u vodoopskrbni i kanalizacijski sustav Dubrovnika

U ponedjeljak u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika održat će se potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za EU projekt ‘Razvoj vodno-komunalne infrastrukture Dubrovnik’. Riječ je o najvećem infrastrukturnom zahvat u vodoopskrbni i kanalizacijski sustav Dubrovnika u njegovoj povijesti, a uz osigurana bespovratna sredstva iz fondova Europske unije.

Podsjetimo, projekt je u studenom ove godine dobio je zeleno svjetlo JASPERS-a, odnosno pozitivno mišljenje Independent Quality Review. Ovu je informaciju na sjednici Gradskog vijeća iznio gradonačelnik Mato Franković sredinom prošlog mjeseca te je istaknuo je i da je ova gradska uprava povukla više od milijardu kuna iz EU fondova što su dva proračuna Grada.

Ukupna vrijednost projekta ‘Aglomeracije’ iznosi 881.208.682,00 kuna, a njegova provedba između ostalog obuhvaća izgradnju novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda UPOV Petka te izgradnju cjelokupne nedostajuće kanalizacijske i vodoopskrbne mreže na području grada Dubrovnika.

Projektom su obuhvaćena ulaganja u sustav javne vodoopskrbe u naseljima Dubrovnik, Zaton – Orašac i Moševići – Visočani te sustav javne odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u naseljima Bosanka, Čajkovica, Čajkovići, Donje Obuljeno, Dubrovnik, Gorenje Obuljeno, Knežica, Komolac, Lozica, Mokošica, Nova Mokošica, Osojnik, Petrovo Selo, Pobrežje, Prijevor, Rožat, Sustjepan i Šumet.

Potpis ugovora označava početak najvećeg infrastrukturnog zahvata u vodoopskrbni i kanalizacijski sustav Dubrovnika u njegovoj povijesti, uz osigurana bespovratna sredstva iz fondova Europske unije.

Pročitajte još

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist