Grad

POTPISIVANJE ‘AGLOMERACIJE’ U PONEDJELJAK! Započinje najveći infrastrukturni zahvat u vodoopskrbni i kanalizacijski sustav Dubrovnika

U ponedjeljak u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika održat će se potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za EU projekt ‘Razvoj vodno-komunalne infrastrukture Dubrovnik’. Riječ je o najvećem infrastrukturnom zahvat u vodoopskrbni i kanalizacijski sustav Dubrovnika u njegovoj povijesti, a uz osigurana bespovratna sredstva iz fondova Europske unije.

Podsjetimo, projekt je u studenom ove godine dobio je zeleno svjetlo JASPERS-a, odnosno pozitivno mišljenje Independent Quality Review. Ovu je informaciju na sjednici Gradskog vijeća iznio gradonačelnik Mato Franković sredinom prošlog mjeseca te je istaknuo je i da je ova gradska uprava povukla više od milijardu kuna iz EU fondova što su dva proračuna Grada.

Ukupna vrijednost projekta ‘Aglomeracije’ iznosi 881.208.682,00 kuna, a njegova provedba između ostalog obuhvaća izgradnju novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda UPOV Petka te izgradnju cjelokupne nedostajuće kanalizacijske i vodoopskrbne mreže na području grada Dubrovnika.

Projektom su obuhvaćena ulaganja u sustav javne vodoopskrbe u naseljima Dubrovnik, Zaton – Orašac i Moševići – Visočani te sustav javne odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u naseljima Bosanka, Čajkovica, Čajkovići, Donje Obuljeno, Dubrovnik, Gorenje Obuljeno, Knežica, Komolac, Lozica, Mokošica, Nova Mokošica, Osojnik, Petrovo Selo, Pobrežje, Prijevor, Rožat, Sustjepan i Šumet.

Potpis ugovora označava početak najvećeg infrastrukturnog zahvata u vodoopskrbni i kanalizacijski sustav Dubrovnika u njegovoj povijesti, uz osigurana bespovratna sredstva iz fondova Europske unije.

Pročitajte još

Odgojiteljicama se vraća 10 posto plaće

Dulist

U iduća dva tjedna više od 50 letova iz Ujedinjenog Kraljevstva

Dulist

KAKVA REKLAMA! CNN-ov Richard Quest: ‘Dubrovnik je, nema sumnje, dio našeg Čudesnog svijeta’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija