Aktualno

Dubrovnik na međunarodnoj godišnjoj konferenciji City Destinations Alliance

Dubrovnik na međunarodnoj godišnjoj konferenciji City Destinations Alliance

Direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika, Miro Drašković, sudjeluje na međunarodnoj konferenciji i godišnjoj skupštini City DNA (City Destinations Alliance) na temu održivog turizma, koja se održava u Sofiji, od 19. do 22. travnja.

Direktor Drašković predstavio je aktivnosti grada Dubrovnika na panelu pod nazivom ‘The quality tourist – a white elephant of destination management’ predstavivši multidisciplinarni projekt Respect the City.

Upravo se Dubrovnik usvajanjem postulata i praksi održivog i odgovornog upravljanja u relativno kratkom razdoblju prometnuo u predvodnika i zagovaratelja održivosti u turizmu što je prepoznala i međunarodna stručna javnost te je i ovom prigodom ispred 170 delegata iz brojnih europskih turističkih gradova direktor Drašković prezentirao glavne odrednice projekta i obrazložio brojne programe i aktivnosti kojima se Dubrovnik nastoji pozicionirati kao održivo odredište.

City Destinations Alliance je savez 120 turističkih zajednica, kongresnih ureda i marketinških organizacija europskih turističkih gradova, a Turistička zajednica grada Dubrovnika dugogodišnji je član ove prestižne asocijacije. City DNA zagovara održivi i odgovorni turizam koji koristi i posjetiteljima i stanovništvu, a sve kako bi unaprijedili zajednice i gradove u bolja mjesta za život i rad.

Na konferenciji pod nazivom ‘The Elephant in the room’ predstavljene su teme održivog turizma; što destinacije mogu učiniti kako bi pružile bolje iskustvo posjetiteljima; govorilo se o gorućem problemu nedostatka radne snage i drugim važnim temama , s ciljem zajedničkog predstavljanja problema i izazova turističkih destinaciji, kako bi razmjena iskustava i znanja doprinijela pronalaženju primjerenih rješenja. Ova prestižna konferencija okuplja brojne poznate svjetske stručnjake kao i profesionalce u turizmu koji sudjeluju u radu više radnih grupa i stručnih savjeta, a brojna predavanja i rasprave omogućuju upoznavanje s aktualnim svjetskim trendovima te poticanje kompetentnosti destinacije.

Pročitajte još

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist