Aktualno

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] DIANA VETMA Najviše mi nedostaje more…

diana vetma

Još jedna Dubrovkinja, odnosno naša Cavtajka, koja je nakon studija ostala u Zagrebu je Diana Vetma, djevojački Jerković. U Cavtatu je odrasla, gimnaziju završila u Gradu, da bi potom upisala Građevinski fakultet u Zagrebu i uspješno ga završila te se netom po stjecanju diplome i zaposlila u struci. U međuvremenu se zaljubila, udala i postala majka dvojice sinova. Za obiteljski život Samobor se pokazao puno ugodnijim mjestom od Zagreba, ali to je značilo i duži put do posla…
—Trudila sam se žonglirati između posla i obitelji, ali s obzirom na to da suprug dosta radi, a i nismo baš imali ‘baka servis’ ni ikakvu pomoć, u jednom je trenutku postalo gotovo pa nemoguće. Odnosno imala sam stalno osjećaj grižnje savjesti da sam nedovoljno s djecom baš u toj fazi kad sam im najviše trebala. Tako sam, u dogovoru sa suprugom, odlučila dati otkaz. Nisam požalila, dapače! Da se vratim natrag opet bih napravila isto – podsjetila se Diana, koja je u toj fazi iz sebe ‘iščupala’ kreativnost koju je uvijek imala u sebi, ali naprosto nije bilo vremena…

Dixica
—Uvijek sam imala ideja, uvijek me privlačilo u glavi smišljati i onda rukama izrađivati razne predmete, za ukras ili pak primjenu. I konačno se stvorilo vrijeme dok su djeca bila u vrtiću, a ja sama doma, da između kućanskih obveza, uz kavu, nešto prčkam. I to što sam u mašti već davnih dana iskreirala konačno sam počela izrađivati. Tako je nastala Dixica – curica na duzem lančiću od inoxa kojoj možete sami mijenjati haljinice i tako uskladiti svoj nakit sa svojom odjevnom kombinacijom. Haljinice za Dixicu su od različitih materijala, boja, motiva, a mogu biti i personalizirane s bilo kojom slikom ili tekstom, po izboru – objasnila je Diana. Dixicu je naprije poklanjala prijateljicama, da bi je potom predstavila na društvenim mrežama i uslijedila je prava pomama. Naime, mnogima se svidjela pa su krenule narudžbe i Diana je otvorila obrt Dixi Art. Predstavila se i na brojnim sajmovima, a nakon što su i neke poznate osobe, poput pjevačice Ide Prester, svoje stajlinge ‘začinile’ Dixicom, krenuli su i pozivi iz medija. Mnogi su pisali o dubrovačkoj dizajnerici nakita, a gostovala je Diana i u televizijskim emisijama, pa i u Dobro jutro Hrvatska.
— Imala sam tremu od javnog nastupa, ali to su ipak bili pozivi koji se ne odbijaju. I drago mi je jer zaista nije strašno. Dapače, bilo je vrlo ugodno iskustvo. A naravno nakon brojnih intervjua i broj narudžbi se znatno povećao – priznala je Diana, koju je upravo njena Dixica vratila nazad u građevinu.

Povratak u struku
— Gradonačelnica Samobora bacila mi je bubu u uho kad je išla po štandovima na sajmu rukotvorina u Samoboru i pozdravila svakog od proizvođača. Naime, kroz priču sam joj spomenula da sam završila građevinski fakultet, da sam projektirala ceste 10 godina, a ona će na to meni: ‘E prijavite se u Grad na natječaj, tražimo nekoga takvog, upravo je raspisan natječaj!’ Ja se nasmijem i odmahnem rukom riječima: ‘Ma ne, ja sam pokrenula Dixi Art i postavila to na noge.’ A ona će meni: ‘Pa ovo možete usput raditi.’ Kad sam to spomenula mom razumnom mužu, odmah me je počeo nagovarati da se prijavim, kao i svi ostali. I eto, ja se prijavila, pa prošla test i dobila posao. Prije par godina sam bila uvjerena da nikad neću napustiti struku, a kamoli postati poduzetnik, a ja sam dala otkaz i život me odveo u nekom skroz drugom smjeru. Pa kad sam pokrenula Dixi Art i mislila sam da se više nikad neću vratiti u struku, pa eto me nazad. ‘Nikad ne reci nikad!’ – uvijek je govorila moja mama. Ona odozgo sigurno gleda i misli se: ‘Jesam li ti rekla?’ Srećom da cijeli taj proces oko zaposlenja u takvim službama traje dovoljno dugo pa sam imala dovoljno vremena posložiti sve kockice u glavi. I evo sad uspješno, uz veću djecu koja su sad poprilično samostalna, uspješno stižem sve – rekla nam je Diana, kojoj su struka, poticajno radno okruženje, ljudi… Ipak nedostajali.
—Jedino mi je bilo bitno da Dixica i dalje raste, da nešto što sam stvorila od 0 i dalje uveseljava i mene i ostale – zaključila je naša Cavtajka, koja dođe u Cavtat, Grad kad god može. A to u pravilu biva za blagdane i ljeti.

Banner 300x250 DU 1

U Cavtatu punim baterije
—Lijepo je doći dole, naročito ljeti. U Cavtatu, Gradu punim baterije i bude mi divno, ali ne bih mogla zamisliti da živim sad tu. Ali jednog dana… Tko zna. Kako je rekla mama – nikad ne reci nikad! – završila je Diana.

Pročitajte još

MOKOŠICA PRVI PUT PROSLAVILA SV. GAŠPARA ‘Misu je doživljavao kao nešto veličanstveno’

Dulist

GORDAN BOSANAC ‘Šuica je prekršila kodeks ponašanja, mora se suočiti sa sankcijama

Dulist

ISPUCALI STUPOVI PELJEŠKOG MOSTA Stručnjaci tvrde kako sigurnost prometa nije ugrožena

Dulist