Koronavirus u Hrvatskoj

Državni inspektor Mikulić: Kod 31 ugostiteljskog objekta utvrđene nepravilnosti

andrija mikulic

Glavni državni inspektor Andrija Mikulić komentirao je zatvaranje zagrebačkog restorana od strane Državnog inspektorata.

– U RH imamo 35 tisuća ugostiteljskih objekata, od njih su u 31 utvrđene nepravilnosti. Osobno sam se uključio u ovaj predmet o kojem govorite. Izdano je usmeno rješenje za zatvaranje predmetnog objekta. Činjenica da je stranka pozvana u ponedjeljak da dostavi potrebitu dokumentaciju ako je posjeduje. Ovdje se nije radilo o zatvaranju objekta zbog dostave hrane, nego zbog postavljenog stola na javnu prometnu površinu i to nije smio – rekao je Mikulić.

– Nije nam cilj ići prema poduzetnicima represivno. Poštivanje zakona i zaštita zdravlja primarne su nam zadaće – naglasio je te je dodao da će se napisati nove upute vezane za ugostiteljske objekte i nove relaksirajuće mjere, nakon sastanka sa epidemiolozima.

– Za ugostitelje koji će ispuniti sve mjere koje propišu epidemiolozi, ići ćemo u obustavu postupaka te će ti ugostiteljski objekti moći raditi – istaknuo je Mikulić.

-Restorani smiju sve ono što je propisano zakonom i minimalnim tehničkim uvjetima. To su uvjeti kad ste registrirani za obavljanje neke djelatnosti, onda imate i propisane minimalne uvjete, kako i što možete raditi. Svaka terasa je propisana minimalnim uvjetima, koliko može imati stolova i stolica – naglasio je.

-Ovdje se radilo o tome da je netko iznio stol na javnu prometnu površinu. Vi znate zašto služe javne prometne površine. Dogovorili smo sastanak gdje se ide prema relaksaciji mjera – rekao je Mikulić.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist