Grad

[DOZNAJEMO] Grad Dubrovnik iskazao interes za kupnju TUP-a, UTD Ragusa dala neobvezujuću ponudu!

UTD Ragusa dala je neobvezujuću ponudu od 10 milijuna i 201 tisuću eura, kako doznajemo iz krugova bliskih Gradu Dubrovniku – time sam Grad Dubrovnik postaje mogući vlasnik kompleksa TUP, što je iznimno važna vijest za dubrovačku javnost. Zašto? Sama činjenica kako se radi o možda jednom od posljednjih posljednjih resursa u samom središtu grada očito je potakla gradsku vlast na ponovno promišljanje o ovom potezu.

Već postoji plan kako bi se UTD Ragusa zadužila svojom imovinom. Nadaju se kako će dobiti dozvolu za dubinsku analizu s kojom bi dobili uvid u poslovanje društva. Nju bi, prema neslužbenim informacijama mogla raditi tvrtka PwC Hrvatska.

Devet tisuća ‘kvadrata’ i potencijalno rješavanje gradskih problema
Grad Dubrovnik bi tako preko društva u svom vlasništvu dobio prostor veličine 9 tisuća metara četvornih koji se nalazi na prostoru Gruža. Također, Grad bi dobio i 14 tisuća ‘kvadrata’ u Komolcu, ali i vrijednu nekretninu. Riječ je o kući s okućnicom veličine 1500 metara četvornih  na atraktivnoj lokaciji u Orsanu, na križanju Bokeljske i Trpanjske ulice. Kako saznajemo, nju bi se prema prvim promišljanjima – odmah stavilo na prodaju.

Iako prvotno Grad Dubrovnik nije išao u ovom smjeru, budući da kompleks TUP ne može kupiti kao pravni subjekt, očito se došlo do spoznaje kako bi se time nepovratno izgubio neprocjenjiv prostorni resurs u samom srcu grada. Stoga je plan krenuo u smjeru kupovine preko jedne od gradskih tvrtki te se iznašao modalitet kojim će se dodatno riješiti neki gradski problemi – prvenstveno daljnja apartmanizacija i povećavanje broja ležajeva u već ionako prekapacitiranom gradu.

 

Kuća na atraktivnoj lokaciji – u Orsanu

Pročitajte još

DPDS PROSLAVIO VRIJEDNU OBLJETNICU ‘Sve ono čemu se dive UNESCO i ICOMOS rezultat je sedam desetljeća rada’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

PRIKLJUČI SE AKCIJI, UDOMI SA ŽARKOVICE Rok produljen za 45 dana, do sada zbrinuta 174 psa

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija