GradUrednički izbor

[DOZNAJEMO] Grad Dubrovnik iskazao interes za kupnju TUP-a, UTD Ragusa dala neobvezujuću ponudu!

[DOZNAJEMO] Grad Dubrovnik iskazao interes za kupnju TUP-a, UTD Ragusa dala neobvezujuću ponudu!

UTD Ragusa dala je neobvezujuću ponudu od 10 milijuna i 201 tisuću eura, kako doznajemo iz krugova bliskih Gradu Dubrovniku – time sam Grad Dubrovnik postaje mogući vlasnik kompleksa TUP, što je iznimno važna vijest za dubrovačku javnost. Zašto? Sama činjenica kako se radi o možda jednom od posljednjih posljednjih resursa u samom središtu grada očito je potakla gradsku vlast na ponovno promišljanje o ovom potezu.

Već postoji plan kako bi se UTD Ragusa zadužila svojom imovinom. Nadaju se kako će dobiti dozvolu za dubinsku analizu s kojom bi dobili uvid u poslovanje društva. Nju bi, prema neslužbenim informacijama mogla raditi tvrtka PwC Hrvatska.

Devet tisuća ‘kvadrata’ i potencijalno rješavanje gradskih problema
Grad Dubrovnik bi tako preko društva u svom vlasništvu dobio prostor veličine 9 tisuća metara četvornih koji se nalazi na prostoru Gruža. Također, Grad bi dobio i 14 tisuća ‘kvadrata’ u Komolcu, ali i vrijednu nekretninu. Riječ je o kući s okućnicom veličine 1500 metara četvornih  na atraktivnoj lokaciji u Orsanu, na križanju Bokeljske i Trpanjske ulice. Kako saznajemo, nju bi se prema prvim promišljanjima – odmah stavilo na prodaju.

Iako prvotno Grad Dubrovnik nije išao u ovom smjeru, budući da kompleks TUP ne može kupiti kao pravni subjekt, očito se došlo do spoznaje kako bi se time nepovratno izgubio neprocjenjiv prostorni resurs u samom srcu grada. Stoga je plan krenuo u smjeru kupovine preko jedne od gradskih tvrtki te se iznašao modalitet kojim će se dodatno riješiti neki gradski problemi – prvenstveno daljnja apartmanizacija i povećavanje broja ležajeva u već ionako prekapacitiranom gradu.

 

[DOZNAJEMO] Grad Dubrovnik iskazao interes za kupnju TUP-a, UTD Ragusa dala neobvezujuću ponudu!
Kuća na atraktivnoj lokaciji – u Orsanu

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist