Grad

FRANKOVIĆ POTVRDIO Kupnjom TUP-a bismo riješili veliki problem institucija Grada Dubrovnika

blank

Gradonačelnik Mato Franković u srijedu je potvrdio kako je Grad Dubrovnik zainteresiran za kupnju TUP-a te da je UTD Ragusa dala neobvezujuću ponudu, o čemu je prvi pisao DuList. Naveo je kako će se kupnjom TUP-a riješiti pitanje skladišta za institucije Grada Dubrovnika sa zemljištem u Komolcu.

-Za Grad Dubrovnik je važno zemljište TUP-a, prije svega ono koje postoji u Komolcu od 14 tisuća ‘kvadrata’. Grad Dubrovnik, iako je bio gospodar brojnih prostora, s vremenom nije realizirao rješenje pitanja skladišta. Cijeli se niz institucija Grada Dubrovnika nalaze kao podstanari te plaćaju najam fizičkim osobama. S druge strane, Grad Dubrovnik kroz buduću kupnju TUP-a može angažirati ili uzeti u zakup, od svog društva, skladište u Komolcu ili na nekoj drugoj lokaciji. U konačnici, na taj će se način riješiti brojna pitanja, prije svega ustanova u kulturi – istaknuo je. Spomenuo je i da se na 9 tisuća ‘kvadrata’ u Gružu može realizirati puno javnih i privatnih stvari.

-Zašto mi kao Grad ne bismo gospodarili i tim područjem, s obzirom na to da imamo interes po pitanju toga što će se događati na području Luke Gruž. Činjenica je da će se tamo vrlo skoro početi s realizacijom cruise terminala za goste na kružnim putovanjima. Želimo sudjelovati u toj priči – dodao je.

Zašto Grad Dubrovnik ne može kupiti društvo?
Franković je naglasio da Grad Dubrovnik zbog financijske situacije nije u mogućnosti kupiti dioničko društvo TUP d.d..

blank

-Stoga smo se odlučili da neobvezujuću ponudu pošaljemo putem našeg društva UTD Ragusa d.d. koje ima vrlo stabilnu likvidnost. Također, treba napomenuti da smo prije tri godine u potpunosti otkupili društvo UTD Ragusa od Republike Hrvatske, konsolidirali i stabilizirali ga te je sada to društvo spremno da ide dalje. To dalje je sigurno kupnja društva TUP d.d. i u konačnici spajanje društva TUP-a d.d. s UTD Ragusom u jedinstveno društvo UTD Ragusa d.d., gdje je Grad Dubrovnik vlasnik više od 80 posto – istaknuo je Franković i dodao kako će se početi provoditi dubinska analiza društva TUP.

-Utvrdit ćemo sve prednosti i mane aranžmana i krajnju odluku o tome je li idemo u navedenu kupnju donijet ćemo krajem studenog. O svemu ovisi mogućnost dizanja kredita, odnosno kreditnog zaduženja od strane društva UTD Ragusa jer Grad Dubrovnik ne može biti jamac u toj priči, s obzirom da su nam proračunska sredstva značajno pala u odnosu na 2019. godinu – objasnio je Franković.

Pročitajte još

Grad Dubrovnik raspisao natječaj za učeničke i studentske stipendije

Dulist

U Dubrovniku otvorena peta Nacionalna konferencija savjeta mladih

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija