Grad

FRANKOVIĆ POTVRDIO Kupnjom TUP-a bismo riješili veliki problem institucija Grada Dubrovnika

FRANKOVIĆ POTVRDIO Kupnjom TUP-a bismo riješili veliki problem institucija Grada Dubrovnika

Gradonačelnik Mato Franković u srijedu je potvrdio kako je Grad Dubrovnik zainteresiran za kupnju TUP-a te da je UTD Ragusa dala neobvezujuću ponudu, o čemu je prvi pisao DuList. Naveo je kako će se kupnjom TUP-a riješiti pitanje skladišta za institucije Grada Dubrovnika sa zemljištem u Komolcu.

-Za Grad Dubrovnik je važno zemljište TUP-a, prije svega ono koje postoji u Komolcu od 14 tisuća ‘kvadrata’. Grad Dubrovnik, iako je bio gospodar brojnih prostora, s vremenom nije realizirao rješenje pitanja skladišta. Cijeli se niz institucija Grada Dubrovnika nalaze kao podstanari te plaćaju najam fizičkim osobama. S druge strane, Grad Dubrovnik kroz buduću kupnju TUP-a može angažirati ili uzeti u zakup, od svog društva, skladište u Komolcu ili na nekoj drugoj lokaciji. U konačnici, na taj će se način riješiti brojna pitanja, prije svega ustanova u kulturi – istaknuo je. Spomenuo je i da se na 9 tisuća ‘kvadrata’ u Gružu može realizirati puno javnih i privatnih stvari.

-Zašto mi kao Grad ne bismo gospodarili i tim područjem, s obzirom na to da imamo interes po pitanju toga što će se događati na području Luke Gruž. Činjenica je da će se tamo vrlo skoro početi s realizacijom cruise terminala za goste na kružnim putovanjima. Želimo sudjelovati u toj priči – dodao je.

Zašto Grad Dubrovnik ne može kupiti društvo?
Franković je naglasio da Grad Dubrovnik zbog financijske situacije nije u mogućnosti kupiti dioničko društvo TUP d.d..

-Stoga smo se odlučili da neobvezujuću ponudu pošaljemo putem našeg društva UTD Ragusa d.d. koje ima vrlo stabilnu likvidnost. Također, treba napomenuti da smo prije tri godine u potpunosti otkupili društvo UTD Ragusa od Republike Hrvatske, konsolidirali i stabilizirali ga te je sada to društvo spremno da ide dalje. To dalje je sigurno kupnja društva TUP d.d. i u konačnici spajanje društva TUP-a d.d. s UTD Ragusom u jedinstveno društvo UTD Ragusa d.d., gdje je Grad Dubrovnik vlasnik više od 80 posto – istaknuo je Franković i dodao kako će se početi provoditi dubinska analiza društva TUP.

-Utvrdit ćemo sve prednosti i mane aranžmana i krajnju odluku o tome je li idemo u navedenu kupnju donijet ćemo krajem studenog. O svemu ovisi mogućnost dizanja kredita, odnosno kreditnog zaduženja od strane društva UTD Ragusa jer Grad Dubrovnik ne može biti jamac u toj priči, s obzirom da su nam proračunska sredstva značajno pala u odnosu na 2019. godinu – objasnio je Franković.

Pročitajte još

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist