AktualnoUrednički izbor

DONOSIMO DETALJE SASTANKA O TUP-U Glavinić: Optimistični smo. I Grad smatra da se ovaj prostor na neki način mora očuvati

DONOSIMO DETALJE SASTANKA O TUP-U Glavinić: Optimistični smo. I Grad smatra da se ovaj prostor na neki način mora očuvati

Članovi inicijative poduzetnika i udruge ‘TUP – urbana četvrt’ koja okuplja predstavnike kulturnih, kreativnih, sportskih i proizvođačkih djelatnosti, a koji su najmoprimci u prostorima Tvornice ugljenografitnih proizvoda TUP, ove su srijede sastali s gradonačelnikom Matom Frankovićem kako bi mu se predstavili, izložili svoje prijedloge, ali i naglasili veliku važnost koju prostor u TUP-u predstavlja za njih i za lokalnu zajednicu. Krešimir Glavinić ispred Muzeja crvene povijesti otkrio nam je detalje sastanka.

-Predstavili smo se gradonačelniku te smo naglasili važnost TUP-a i društvenog sadržaja za mentalno zdravlje lokalne zajednice te smo jako ugodno iznenađeni stavom Grada. Razgovor je bio jako konstruktivan i u pozitivnom duhu. Dogovorili smo se da ćemo si dati još oko tjedan dana kako bismo dodatno razradili prijedloge koje smo imali. Generalni je stav i Gradske uprave da se ide u smjeru da se TUP na neki način sačuva. Glavni naglasak sastanka bio je na tome da je TUP prevažan jer prostora u Dubrovniku više nema.  Da se pitanje TUP-a povlačilo prije 20 godina, onda bismo rekli da imamo prostora u Radeljeviću ili tvornici Boja i lakova, ali sada smo došli do točke da dalje nema. I mi i Grad se nadamo da ćemo uspjeti doći do nekog rješenja. Nama ne preostaje ništa drugo nego odseliti se iz Dubrovnika ako izgubimo TUP, ne zato što to želimo nego jer bismo izgubili naš vitalni prostor za rad. Gradonačelnika smo upoznali sa svim sadržajima koji se već sada odvijaju u TUP-u, a to sve se to događa na, prostorno gledajući, manje od pet posto prostora TUP-a. On ima ogroman potencijal za sve – rekao nam je Glavinić dodavši kako je taj prostor najvažniji faktor te da ga se nekako treba sačuvati.

Naglasio je da su jako optimistični nakon sastanka i da se nadaju kako će zajednički s Gradom uspjeti naći rješenje.

-Moramo uspjeti spasiti TUP. Gradonačelnik je razumio da nam je to imperativ. Pustit ćemo još ovaj tjedan dana da i jedni i drugi još malo razradimo detalje i nadamo se zajedničkoj konferenciji na kojoj bismo ih predstavili  Stvorio se prozor za rješenje – zaključio je Glavinić.

Inače, oko ove inicijative okupljeni su Majeutika d.o.o., udruga Tvornica umjetnosti Podroom, Ritam jedan dva d.o.o., Ljubav j.d.o.o., Studio Bonsenjo, Aerobik klub KL, obrt Anamarija Bezek Ceramics, zajednički obrt Digital Print Pogon, udruga Tango Dubrovnik, Dvorište TUP, Studio &P, udruga Muzej crvene povijesti, Yoga i Pilates Studio Dubijoga i Kulturni centar Jadran.

Podsjetimo, već je dulje vrijeme Tvornica ugljenografitnih i elektrokontaktnih proizvoda, poznatija kao TUP na prodaju. DuList je prvi donio informaciju kako su ‘na stol’ pristigle dvije ozbiljnije ponude, a koje je prihvatila Skupština. Prodaje se, naime, cijelo dioničko društvo, a kojim se stječe vlasništvo nad imovinom te sve postojeće obveze. Za kupnju kompleksa posljednje dubrovačke tvornice zainteresirani su češki investitor i biznismen Jaroslav Trešnak te tvrtka See Capital Partners, kako smo saznali iz povjerljivih izvora. Cijena koju nude je oko 10 milijuna eura.

Pročitajte još

Bačić o izbornom danu: Nepotrebno, iracionalno, izgubit ćemo 300 milijuna eura

Dulist

PUŠAČI POZOR Još jedna kompanija povisuje cijene cigareta

Dulist

NORDIJSKO HODANJE I PJEŠAČENJE U KONAVLIMA Organizirane 3 rute, za svakoga ponešto

Dulist