Županija

[DAN SVETOG FLORIJANA] Naši vatrogasci kod župana, čestitao im i gradonačelnik

Župan Nikola Dobroslavić i zamjenik župana Joško Cebalo primili su danas u palači Ranjina predstavnike Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije povodom blagdana svetog Florijana-zaštitnika vatrogasaca.

Župan Dobroslavić čestitao je vatrogascima blagdan njihovog zaštitnika i zahvalio na trudu koji svakodnevno ulažu.

‘Vatrogastvo je kao prvo poziv, a onda posao. Dubrovačko-neretvanska županija uvijek će vam biti partner i prijatelj. Iznimno nam je drago vidjeti da naša vatrogasna društva i vatrogasne postrojbe odlično međusobno surađuju te da ste jako cijenjeni u cijeloj Hrvatskoj. I na tome Vam čestitam’, poručio je župan Nikola Dobroslavić te istaknuo važnost ulaganja, kako u opremu tako i u obuku pripadnika vatrogasnih postrojbi.

Inače, na području Dubrovačko-neretvanske županije djeluje ukupno šest javnih vatrogasnih postrojbi, tri postrojbe u gospodarstvu te 45 dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Na današnjem prijemu u palači Ranjina, uz županijskog vatrogasnog zapovjednika Stjepana Simovića te predsjednika Vatrogasne zajednice DNŽ Iva Franušića, bili su i predstavnici JVP Dubrovački vatrogasci, JVP Konavle, Državne vatrogasne intervencijske postrojbe te dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Putnikovića, Janjine, Blata i Lumbarde.

__________

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, ujedno i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika, svim vatrogaskinjama i vatrogascima uputio je čestitku povodom Dana vatrogastva i blagdana njihovog zaštitnika svetog Florijana.

Poštovane vatrogaskinje,

poštovani vatrogasci,

svima vama koji danas obilježavate svoj dan, dan mučenika i zaštitnika vatrogasaca svetog Florijana, želim uputiti iskrene čestitke. Vi ste naši istinski heroji, čuvari našeg grada!

Znam da je za Vas vatrogastvo više od posla, to je poziv kojeg svakog dana nesebično obavljate kako bi mi bili sigurni. Vaša požrtvovnost, srčanost i iznimna hrabrost služi na ponos, a ja sam iznimno sretan što sam na čelu gradske uprave koja prepoznaje i podupire vašu predanost ovoj časnoj djelatnosti. Drago mi je što smo putem Europskih fondova uspjeli nabaviti vibrafon i kameru za pretrage iz ruševina te šatore na napuhavanje za potrebe civilne zaštite, dok će novo komunikacijsko vozilo u budućnosti hitnim i komunalnim službama Grada Dubrovnika pružiti efektivnu platformu za upravljanje kriznim situacijama.

Svaka naša kuna uložena u vaš rad višestruko nam se vraća jer tada ulažemo u sigurnost i zaštitu naše zajednice i zato ćemo vam uvijek pružiti pomoć i potporu. Mi znamo koliko nam značite i upravo zato nismo smanjivali sredstva tijekom pandemije, a nastaviti ćemo i dalje ulagati u projekte Europske unije kako bi poboljšali uvjete našeg vatrogastva.

Hvala Vam što svojim predanim radom ulijevate povjerenje našim građanima, neka Vas čuva sveti Florijan! 

S poštovanjem,

Gradonačelnik Grada Dubrovnika

Mato Franković

 

Pročitajte još

ŽUPANOV PRIJEM UZ DAN DRŽAVNOSTI ‘Nikada nećemo zaboraviti junaštvo naših branitelja’

Dulist

SILVIO NARDELLI Prijepor oko trase brze ceste treba riješiti čim prije i započeti s projektiranjem

Andrea Falkoni Račić

Agro etno park Žabac dobitnik ‘Zlatne naranče’!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija