Aktualno

DODIJELJENE NOVČANE NAGRADE Ovo su najbolji učitelji i profesori u Dubrovniku

DODIJELJENE NOVČANE NAGRADE Ovo su najbolji učitelji i profesori u Dubrovniku

Prvi put u Republici Hrvatskoj izabrani su najuspješniji odgojno-obrazovni radnici u školskoj godini 2018./2019. te su im dodijeljene novčane nagrade u iznosu od 10 tisuća kuna, objavljeno je na stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja. Na temelju Pravilnika o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima (NN, br. 53/2019.), Povjerenstvo za nagrađivanje najuspješnijih odgojno-obrazovnih radnika izabralo je 510 izvrsnih pojedinaca koji su omogućili kvalitetno obrazovanje učenicima u školskoj godini 2018./2019.

Prepoznavanjem i poticanjem najboljih u sustavu obrazovanja, Ministarstvo znanosti i obrazovanja želi uvesti sustavno nagrađivanje odgojno-obrazovnih radnika koji svojim zalaganjem, kvalitetom, inovativnošću i motiviranošću pridonose razvoju kvalitetnoga odgojno-obrazovnog sustava Republike Hrvatske. A, ovo su dobitnici iz Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije.

Nikolina Bubica iz OŠ Mokošica nagrađena je za mentorstvo učenicima na državnom natjecanju, održano predavanje na županijskoj, državnoj i međunarodnoj razini, vođenje online edukacije, objavljivanje stručnog članka, autorstvo obrazovnih sadržaja, uređivanje školske mrežne stranice, sudjelovanje u radu radne skupine za izradu kurikulumskih dokumenata.

Ivana Bašić iz OŠ Opuzen nagrađuje se za mentorstvo učenicima na državnoj razini, dijeljenje primjera dobre prakse, vođenje i sudjelovanje u projektima, unaprjeđenje rada škole.

Mirjana Žuvela iz OŠ Vela Luka nagrađuje se za održano predavanje na međužupanijskom skupu, dijeljenje primjera dobre prakse upotrebom inovativnih metoda i načina rada, objavu otvorenih digitalnih obrazovnih materijala, uređivanje školske stranice i sudjelovanje u međunarodnim projektima.

Ana Bebić iz Gimnazije Metković nagrađuje se za održano predavanje na međužupanijskom skupu, dijeljenje primjera dobre prakse upotrebom inovativnih metoda i načina rada, objavu otvorenih digitalnih obrazovnih materijala, uređivanje školske stranice i sudjelovanje u međunarodnim projektima.

Svjetlana Bebić iz Gimnazije Metković nagrađuje se za sudjelovanje u projektima, rad s djecom s teškoćama te mentorstvo učenika na državnom natjecanju.

Marijana Curić iz OŠ Stjepana Radića Metković nagrađuje se za održana predavanja na županijskoj razini, objavljivanje stručnog članka, suautorstvo stručnih knjiga te sudjelovanje u međunarodnom projektu.

Antonela Dragobratović iz Gimnazije Metković nagrađuje se za predavanje, radionicu ili ogledni sat na županijskoj razini te na međunarodnoj razini, dijeljenje primjera dobre prakse primjene inovativnih metoda poučavanja, autorstvo isuautorstvo stručnih knjiga, obrazovnih računalnih programa, priručnika i digitalnih obrazovnih sadržaja ili online edukacija te uređivanje školske mrežne stranice, školskoga lista ili školske stranice na društvenim mrežama.

Ljubica Jerković iz Gimnazije Metković nagrađuje se za osmišljavanje novih nastavnih sadržaja, sudjelovanje u međunarodnim projektima, održana predavanja na županijskoj razini.

Rosanda Lovrić iz SŠ Metković nagrađuje se za unaprjeđenje rada škole, održana predavanja na državnoj i međunarodnoj razini te koordinaciju i sudjelovanje u projektima na državnoj i međunarodnoj razini.

Marina Nikolić iz OŠ Stjepana Radića Metković nagrađuje se za mentorstvo na državnoj i međunarodnoj razini, objavljivanje i dijeljenje oglednih primjera sadržaja za učenike s poteškoćama i za darovite učenike i uređivanje školske mrežne stranice.

Tina Cvijanović iz SŠ fra Andrije Kačića Miošića iz Ploča nagrađuje se za održana predavanja na županijskoj i državnoj razini, dijeljenje primjera dobre prakse, vođenje online edukacije, sudjelovanje u međunarodnim projektima, sudjelovanje u eksperimentalnom programu i organizaciju javnih događaja.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist