Aktualno

EKO AKCIJA Evo što su sve ronioci pronašli u podmorju Solituda

Ronilački klub Dubrovnik odradio je još jednu u nizu eko akcija pod nazivom EKO Solitudo. 20 ronioca je bilo pod morem i 10 – ak na kopnu kao podrška. Izvadilo se raznovrsnog otpada od automobilskih guma, boca raznorazne plastike stakla I drugog otpada koji ne priliči morskom dnu. Eko akcije koje odrađuje RK Dubrovnik održavaju se uz potporu Turističke zajednice, Valamar Rivijere i gradskih kotareva gdje se akcije održavaju. Iz RK Dubrovnik posebno ističu Čistoću koja im uvijek svesrdno pomaže kada je potrebno.

Uz eko akciju predstavljen je i novi gumenjak ronilačkog kluba. Gumenjak je nabavljen uz pomoć sponzora i vlastitih sredstava kluba. Gumenjak je dug 7,5m s 250 ks Suzuki motorom, a koristit će se za klupske aktivnosti kao i za spašavanje i traganje na moru.

-Klub se godinama odaziva kad je potrebno HGSS-u, Kapetaniji, policiji, vatrogascima te su se u tim akcijama koristila plovila članova kluba kojima zahvaljujemo na dosadašnjoj nesebičnoj pomoći. Moramo istaknuti da su članovi kluba pripadnici postrojbi Civilne zaštite za traganje i spašavanje i to u gradskoj, županijskoj  i državnoj postrojbi – ističu iz Ronilačkog kluba Solitudo.

Foto: Ronilački klub Dubrovnik

Pročitajte još

LEO AJDUKOVIĆ IZ ACI MARINE DUBROVNIK Nautičari stigli mjesec dana ranije nego 2020.

Andrea Falkoni Račić

Lucijana Leoni nova počasna konzulica u Dubrovniku

Dulist

NAGRADNA IGRA UZ OKRUGLIH 500 Napolitanska pizza i koktel iz Papillona

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija