Županija

DOBROSLAVIĆ: Očekujemo da će država ponovno riješiti dugove bolnice prema veledrogerijama’

Dugovi Opće bolnice Dubrovnik, nažalost, veliki su kao i dugovi mnogih hrvatskih bolnica – prokomentirao je ove srijede župan Nikola Dobroslavić. Naglasio je kako ih županija ne može riješiti jer nema toliko novaca u proračunu kao ni prihode za zdravstvo.

-Očekujemo od Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kao i Vlade, što nije lako u ovoj situaciji, da će kao i do sada ovo rješavati. Mislim da i farmaceutske tvrtke trebaju biti uviđavnije. Rade s našim bolnicama dobar posao i siguran sam da će se naći odgovarajuće rješenje koje će odgovarati njima, ali i zdravstvu Republike Hrvatske – naglasio je župan Dobroslavić.

Podsjetimo, proteklog utorka veledrogerije su obustavile isporuku lijekova bolnicama koje prema njima imaju dugove, a među njima je i Opća bolnica Dubrovnik.

-Ovdje se radi o jednostranoj odluci veledrogerija. Posrijedi je iznos kojeg Grad ni Županija ne mogu podmiriti. Čak ni ne znamo koliki je. Prema našem izračunu za 365 dana je 12 milijuna i 90 tisuća kuna, ali postoje razlike u knjiženjima i datumima. Također, oni zaračunavaju kamate – objasnio je za DuList ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik. Naglasio je kako će lijekove imati do kraja mjeseca te da očekuju pomoć Ministarstva zdravstva i Dubrovačko-neretvanske županije.

Pročitajte još

OPREZNO VOZITE Srušeno stablo u Platu napravilo ‘kaos’ na cesti

Dulist

Županijske brojke kažu: 157 je posto više dolazaka i 75 posto više noćenja nego u studenom 2021.

Dulist

POTPORE ZA RURALNI RAZVOJ dRural i DUNEA pozivaju na prijave

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija