Aktualno

Bekić: ‘Lijekova imamo do kraja mjeseca. Očekujemo pomoć ministarstva i županije’

Ovdje se radi o jednostranoj odluci veledrogerija. Posrijedi je iznos kojeg Grad ni Županija ne mogu podmiriti. Čak ni ne znamo koliki je. Prema našem izračunu za 365 dana je 12 milijuna i 90 tisuća kuna, ali postoje razlike u knjiženjima i datumima. Također, oni zaračunavaju kamate – objasnio je za DuList ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić o dugu kojeg moraju podmiriti veledrogerijama koje su im u utorak obustavile isporuku lijekova.

Posrijedi je nacionalni problem, istaknuo je, jer su se u istoj situaciji pronašle čak 33 bolničke ustanove.

– Po primanju usmene obavijesti od veledrogerija poslali smo usmeno izvješće Ministarstvu zdravstva i Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Očekujemo od njih pomoć – zaključio je.

Za sada, napomenuo je Bekić, OB Dubrovnik funkcionira normalno, lijekova je dovoljno, no to je uvijek relativno, dodao je, jer ako bi se pojavio povećan broj pacijenata s istom patologijom to bi postalo upitno.

– Mislimo da do kraja mjeseca ne bi trebalo biti problema – izjavio je.

Pročitajte još

[FOTO/VIDEO] JACK RYAN Pogledajte trailer holivudske serije snimane u Gradu

Dulist

Libertas uvodi nove polaske na liniji Slano-Dubrovnik

Dulist

ODLUKE O BUCI Ines Nanić: ‘Nadam se da neće utjecati na organizaciju vjenčanja’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija