Aktualno

Bekić: ‘Lijekova imamo do kraja mjeseca. Očekujemo pomoć ministarstva i županije’

Ovdje se radi o jednostranoj odluci veledrogerija. Posrijedi je iznos kojeg Grad ni Županija ne mogu podmiriti. Čak ni ne znamo koliki je. Prema našem izračunu za 365 dana je 12 milijuna i 90 tisuća kuna, ali postoje razlike u knjiženjima i datumima. Također, oni zaračunavaju kamate – objasnio je za DuList ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić o dugu kojeg moraju podmiriti veledrogerijama koje su im u utorak obustavile isporuku lijekova.

Posrijedi je nacionalni problem, istaknuo je, jer su se u istoj situaciji pronašle čak 33 bolničke ustanove.

– Po primanju usmene obavijesti od veledrogerija poslali smo usmeno izvješće Ministarstvu zdravstva i Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Očekujemo od njih pomoć – zaključio je.

Za sada, napomenuo je Bekić, OB Dubrovnik funkcionira normalno, lijekova je dovoljno, no to je uvijek relativno, dodao je, jer ako bi se pojavio povećan broj pacijenata s istom patologijom to bi postalo upitno.

– Mislimo da do kraja mjeseca ne bi trebalo biti problema – izjavio je.

Pročitajte još

PRAVILA OD 1. KOLOVOZA U NJEMAČKOJ Na novoj korona karti Hrvatska najbolje prošla

Dulist

ZAŠTO NE RADI HOTEL ŠIPAN? Mještani nezadovoljni, a vlasnici tvrde kako im se ne isplati otvoriti

Iva Dedo

KOLONE SU KILOMETARSKE Udarni je vikend na hrvatskim cestama!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija