Koronavirus u Hrvatskoj

DOBROSLAVIĆ I FRANKOVIĆ PRIMILI CJEPIVO ‘Osigurajmo sebi i drugima zdravlje i sezonu 2021.’

DOBROSLAVIĆ I FRANKOVIĆ PRIMILI CJEPIVO 'Osigurajmo sebi i drugima zdravlje i sezonu 2021.'

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Mato Franković ovog su se ponedjeljka javno, pred medijima, cijepili protiv COVIDA-19. Time žele potaknuti svoje sugrađane na cijepljenje uz poruku kako straha nema.
-Ovo je poziv svima da pristupe cijepljenju. Ono je važno i dobro za očuvanje zdravlja svakog pojedinca, ali i svih oko nas, za cijelu zajednicu. Za nas na ovom području je bitno i da bismo mogli uredno pripremiti turističku sezonu jer bez procijepljenosti i bez imuniteta koji ćemo ovim osigurati slabi su nam izgledi za turističku sezonu. Cijepljenje je jednako kao i svaki drugi odlazak liječniku. Ako liječnicima i znanosti vjerujemo kad uzimamo neki lijek, nema razloga ne vjerovati im kad se radi o cjepivu protiv COVIDA-19 – rekao je Dobroslavić te još jednom pozvao sve na cijepljenje.
-Osigurajmo zdravlje za sebe i druge i osigurajmo turističku sezonu 2021. – rekao je župan.
Na pitanje zašto misli da će njegovo cijepljenje potaknuti i druge na isti čin, rekao je kako su se on i gradonačelnik javno cijepili kako bi pokazali da nemaju straha niti rezerve prema cjepivu.
-Bitno je razbiti odbojnost, strah i oprez prema cijepljenju – poručio je.
Gradonačelnik Mato Franković istaknuo je kako će do lipnja, kad se očekuje reaktivacija turističke sezone, cjepiva biti dovoljno. Naglasio je kako će se kada je turizam u pitanju sigurno gledati koliko se koja država procijepila.
-Svjedoci smo činjenice kako već dugo godina na području Dubrovačko-neretvanske županije i samog Dubrovnika imamo odbojnosti prema cjepivima za djecu te smo bili najmanje procijepljeni. Društveno odgovorno je od svih nas cijepiti se. Mi smo se danas cijepili kao primjer drugima i poziv svima da se cijepe kad cjepivo dođe. Vjerujem da ćemo se svi cijepiti i da ćemo u konačnici samim time pobijediti virus. Kroz povijest svijeta brojne bolesti su postojale i rješavale su se cijepljenjem. Nema straha, cjepivo je sigurno. Društveno odgovorno od svih nas je cijepiti se – poručio je.
Na pitanje zašto misli da će njegovo cijepljenje potaknuti i druge na to rekao je kako je to manje važno.
-Važno je da mi kao političari i osobe koje obnašamo društveno odgovorne funkcije pokažemo svojim primjerom da ćemo se cijepiti. Nekoga će to potaknuti, a nekoga neće, no ovim pokazujemo kako smo društveno odgovorne osobe – rekao je Franković.

Cjepivo su danas primili i Nila Miličić Vukosavić, glavna urednica Radio Dubrovnika, don Toma Lučić, bivši rektor crvke sv. Vlaha, Ognjen Kržić, sportski direktor VK Jug AO i Marinko Mikulandra, predsjendik JK Orsan.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist