Koronavirus u Hrvatskoj

DOBROSLAVIĆ I FRANKOVIĆ PRIMILI CJEPIVO ‘Osigurajmo sebi i drugima zdravlje i sezonu 2021.’

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Mato Franković ovog su se ponedjeljka javno, pred medijima, cijepili protiv COVIDA-19. Time žele potaknuti svoje sugrađane na cijepljenje uz poruku kako straha nema.
-Ovo je poziv svima da pristupe cijepljenju. Ono je važno i dobro za očuvanje zdravlja svakog pojedinca, ali i svih oko nas, za cijelu zajednicu. Za nas na ovom području je bitno i da bismo mogli uredno pripremiti turističku sezonu jer bez procijepljenosti i bez imuniteta koji ćemo ovim osigurati slabi su nam izgledi za turističku sezonu. Cijepljenje je jednako kao i svaki drugi odlazak liječniku. Ako liječnicima i znanosti vjerujemo kad uzimamo neki lijek, nema razloga ne vjerovati im kad se radi o cjepivu protiv COVIDA-19 – rekao je Dobroslavić te još jednom pozvao sve na cijepljenje.
-Osigurajmo zdravlje za sebe i druge i osigurajmo turističku sezonu 2021. – rekao je župan.
Na pitanje zašto misli da će njegovo cijepljenje potaknuti i druge na isti čin, rekao je kako su se on i gradonačelnik javno cijepili kako bi pokazali da nemaju straha niti rezerve prema cjepivu.
-Bitno je razbiti odbojnost, strah i oprez prema cijepljenju – poručio je.
Gradonačelnik Mato Franković istaknuo je kako će do lipnja, kad se očekuje reaktivacija turističke sezone, cjepiva biti dovoljno. Naglasio je kako će se kada je turizam u pitanju sigurno gledati koliko se koja država procijepila.
-Svjedoci smo činjenice kako već dugo godina na području Dubrovačko-neretvanske županije i samog Dubrovnika imamo odbojnosti prema cjepivima za djecu te smo bili najmanje procijepljeni. Društveno odgovorno je od svih nas cijepiti se. Mi smo se danas cijepili kao primjer drugima i poziv svima da se cijepe kad cjepivo dođe. Vjerujem da ćemo se svi cijepiti i da ćemo u konačnici samim time pobijediti virus. Kroz povijest svijeta brojne bolesti su postojale i rješavale su se cijepljenjem. Nema straha, cjepivo je sigurno. Društveno odgovorno od svih nas je cijepiti se – poručio je.
Na pitanje zašto misli da će njegovo cijepljenje potaknuti i druge na to rekao je kako je to manje važno.
-Važno je da mi kao političari i osobe koje obnašamo društveno odgovorne funkcije pokažemo svojim primjerom da ćemo se cijepiti. Nekoga će to potaknuti, a nekoga neće, no ovim pokazujemo kako smo društveno odgovorne osobe – rekao je Franković.

Cjepivo su danas primili i Nila Miličić Vukosavić, glavna urednica Radio Dubrovnika, don Toma Lučić, bivši rektor crvke sv. Vlaha, Ognjen Kržić, sportski direktor VK Jug AO i Marinko Mikulandra, predsjendik JK Orsan.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija