Aktualno

DOBITNICI I DUBROVČANI! Dodijeljen prvi dio nagrada na Danima hrvatskog turizma

U četvrtak navečer u Šibeniku je dodijeljen prvi dio nagrada u sklopu manifestacije Dani hrvatskog turizma. Dubrovačka ACI marina proglašena je najboljoj srednjom marinom. Najboljom srednjom putničkom agencijom proglašena je agencija Adriatic DCM Dubrovnik. Osim toga, recepcionar godine je Ivan Popović iz mljetskog hotela Odisej.

DOBITNICI I DUBROVČANI! Dodijeljen prvi dio nagrada na Danima hrvatskog turizma
Direktor ACI marine Dubrovnik Leo Ajduković

Naime, u organizaciji Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore i Ministarstva turizma i sporta dodjeljuju se nagrade u kategorijama za destinacije godine, nagrade poslovnom sektoru (Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku), ljude u turizmu te za projekte u sklopu programa „Promocija zanimanja“.

Dubrovnik je bio u konkurenciji za najuspješniju destinaciju ljetnog odmorišnog turizma, no nagradu je ipak odnio Rovinj. U konkurenciji za najbolji hotel 5* bili su i dubrovački hotel Bellevue i  hotel Excelsior, a najboljim je proglašen Grand pak hotel Rovinj.

DOBITNICI I DUBROVČANI! Dodijeljen prvi dio nagrada na Danima hrvatskog turizma

Dodijeljene su i nagrade “Čovjek-ključ uspjeha”. Djelatnici godine u turizmu su iz agencija Tami Sokolić, turistički vodič Varja Guttert, u prodaji i marketingu Andrea Magdalena Olić, a  turistički animator Zvonimir Arapović. Recepcionar godine je Ivan Popović, konobar Žarko Plješa, kuhar Saša Began, hotelska domaćica Sandra Stanić, domaćica smještaja u domaćinstvu Dragana Meštrović, a domaćin turističkog seljačkog domaćinstva Darko Larva. Najbolji policajac je Boban Robert Paulović, vatrogasac Nikola Martinić-Dragan, a u prijevozu Azra Pavlaković, dok je prodavačica godine Lea Štemberga Stojić, a spasitelj na kupalištima i bazenima Marin Paljuh. U zdravstvenom turizmu djelatnik godine je Viktor Peršić, u nautičkom to su Dinko Damjanić i Mihovil Šišejković. U sustavu TZ-a Rujana Bušić Srpak, a u održavanju okoliša Blaženka Vaisavljević-Baloković.

Drugi dio nagrada dodijelit će se u petak, 7. listopada za najbolje u turizmu, i to u sljedećim kategorijama: Destinacija godine, Kulturna atrakcija godine, Prirodna atrakcija godine, Događaj godine, Marina godine, Kamp godine, Hotel godine, Putnička agencija godine, Restoran godine, nagrada „Anton Štifanić“ u kategoriji tvrtka/ustanova/udruga te pojedinac, Nagrada za životno djelo te posebna priznanja za izniman doprinos promociji Republike Hrvatske i primjenu principa razvoja održivosti.

DOBITNICI I DUBROVČANI! Dodijeljen prvi dio nagrada na Danima hrvatskog turizmaDOBITNICI I DUBROVČANI! Dodijeljen prvi dio nagrada na Danima hrvatskog turizma

Pročitajte još

Brzobrodska linija Split-Dubrovnik ponovno plovi od petka

Dulist

UPOZORENJE POREZNE UPRAVE Šire se lažne poruke o povratu poreza

Dulist

Franković čestitao odbojkašicama: Svima ste pokazale da tamo itekako pripadate

Dulist