Aktualno

U Komolcu pronađena mrtva sova, radi li se o onoj koja se prije nekoliko dana slikavala na Stradunu?

U Komolcu je pronađena mrtva sova, ima i prsten i češku oznaku broj 163585. Pored nje je i konop na kojem je bila vezana – navela je čitateljica koja nam se javila na redakcijsku adresu te poslala fotografije koje prikazuju uginulu sovu. Čitateljica ističe kako bi se, sudeći prema vrsti sove, oznaci i pronađenom konopu moglo raditi o sovi s kojom je ekipa mladih stranaca još prije nekoliko dana naplaćivala fotografiranje na Stradunu, o čemu je DuList već pisao ovdje. 

Veterinarski inspektor Branko Širok ističe kako zasad nisu zaprimili informaciju o pronađenoj sovi, ali da će po zaprimanju dojave izaći na teren.

Utvrđeno je da se radi o strogo zaštićenoj vrsti sove kukuvije. Prema Zakonu o zaštiti životinja zabranjuje se držanje i korištenje divljih životinja u svrhu prikazivanja javnosti, osim u zoološkim vrtovima, a nalaže se i da je za korištenje životinja pri snimanju medijskih materijala i natjecanja potrebno ishoditi suglasnost veterinarskog inspektora. Za ove prekršaje također se naplaćuju kazne.

 

Iz Grada Dubrovnika ranije su istaknuli kako djelatnici Odsjeka komunalnog redarstva Grada Dubrovnika na terenu nisu zatekli osobe koje obavljaju navedenu ‘djelatnost’ sa sovama. Ipak, naveli su i da će ih se, ako ih se zatekne na javnoj površini, sankcionirati sukladno Odluci o komunalnom redu.

 

Pročitajte još

Gdje ćete navijati i jeste li se već opremili rekvizitima? Pošaljite nam navijačku atmosferu!

Dulist

Dođite u Studentski dom i navijajte za ‘Vatrene’!

Dulist

Napustila nas je profesorica Božena Berdović

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija