Zanimljivosti

Djevojčica umalo ostala bez prsta

Djevojčica umalo ostala bez prsta

Dvanaestogodišnja Leonarda ozljeđena je jučer na klizalištu u Gospinom polju. Pukom srećom nije ostala bez prsta lijeve ruke. Za duList je ispričala tijek događaja.

– Odlično kližem i nikada ne padam. Kad sam krenula klizati momak mojih godina i moje visine s drukčijim klizaljkama od naših iznajmljenih, za kojeg pretpostavljam da radi na klizalištu jer zaposlenici imaju drukčije klizaljke a i on skače po klizalištu i prilično je brz, počeo je svih gurati. Par djece se klizao držeći se za ruke i on ih je gurnuo u prolazu i smijao se – priča Leonarda.

– Mene je također gurnuo, ali taj prvi put nije mi bilo ništa, ali drugi put kad sam bila bliže ogradi gurnuo me i prešao mi preko prstiju s klizaljkom i zasjekao u meso na prstu. Pitao me jesam li dobro, a kad sam mu pokazala ozljedu, pobjegao je i nastavio se klizati. Vrištala sam da mi netko pomogne, ali nitko se nije odazvao. Čak mi nitko nije imao otvoriti vrata, nego sam trebala prelazit preko ograde – opisuje tijek događaja Leonarda te govori što se dogodilo nakon njenog izlaska s leda.

– Čovjek koji prodava karte i dijeli klizaljke (op.a. Tomislav Čavka, upravitelj klizališta) rekao mi je da se ne derem i dao mi je jednu malu gazu, a kako sam jako krvarila, odmah mi je trebala druga, ali mi ju nije dao. Vikao je na mene i prijateljicu zašto u klizaljkama stojimo na betonu, jer da ćemo ih oštetiti. Pošla sam se presvući, a jedan mladić mi je donio drugu gazu. Momka koji me ozljedio nisam više vidjela – tvrdi ozljeđena djevojčica koja je poto svojim mobitelom pozvala oca u pomoć.

U Općoj bolnici ustanovljena joj je ozljeda vrška malog prsta lijeve ruke te je primila antitetaničnu profilaksu. Zabrinuti otac djevojčice kazao je za duList da je na klizalištu najveći problem što nema nikog iz osiguranja tko će održavati red i mir.

– Ja sam presretan što mi dijete nije ostalo bez prsta. Ona odlično kliže, rola se i skija. Svjestan sam da se ovo sve može dogoditi bilo kada i bilo kome, ali da je netko nadgledao klizalište i vidio tog momka kako ju je gurnuo, odmah bi ušao na klizalište i reagirao, zaustavio sve – govori potreseni otac djevojčice Niko Prkačin, navodeći kako je cijeli slučaj prijavio Odjelu za maloljetnike MUP-a.

– Oni moraju staviti tamo osiguranje, za njihovu dobrobit, i na klizalištu i van njega. Nisu svjesni kakve probleme mogu imati. Ako ne mogu biti odgovorni za tu djecu neka im ne prodavaju ulaznicu. Nisu imali pojma što se događalo mojoj kćeri – tvrdi Prkačin, te dodaje kako Leonarda, zbog problema sa srcem, pri pojavi bilo kakve otvorene rane ili krvarenja mora primiti bakterijsku profilaksu.

Tomislav Čavka, upravitelj klizališta, inače trener hokejaške momčadi Mladost iz Zagreba, ispričao je svoje viđenje nemilog događaja.

– Djevojčica je pala na ledu, a kako je na ledu bilo puno klizača u toj brzini je netko naklizao na nju. Djevojčici sam previo ruku, htio sam je odvesti na Hitnu pomoć, ali ona to nije željela, nego je sačekala oca, koji je očinski arogantno reagirao, pitao tko je to učinio. Objašnjavao sam mu da se to ne može znati, jer to nije ni važno, riječ je o nesretnom slučaju. Otac je zatim djevojčicu odveo sa klizanja – kazao je Čavka te dodao kako su svi klizači osigurani te da na klizalištu postoje i paketi za prvu pomoć. Također, Čavka kaže kako je na klizalištu istaknut natpis kako je klizanje na osobnu odgovornost.

– Mi smo učinili sve što smo mogli u tom trenutku – zaključio je Čavka.

Otac djevojčice na kraju je kazao:
– To je moja kći jedinica, sretan sam što je ovako završilo.

Pročitajte još

KAKO IZBIJELITI JAJA? S octom i vodom u tri jednostavna koraka

Dulist

USKRŠNJI TRIKOVI Evo kako provjeriti jesu li jaja svježa ili pokvarena

Dulist

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist