Koronavirus u Hrvatskoj

Detalji o COVID potvrdama i ulasku na koncerte i utakmice

Covid-potvrde od subote se mogu koristiti i kao ulaznice za kulturne i sportske događaje na kojima se ne treba pridržavati epidemioloških mjera, odlučio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

Svi organizatori koncerata, festivala, predstava te sportskih događaja mogu odlučiti organizirati događaje na koje mogu ući samo oni koji su cijepljeni s dvije doze prije najmanje 14 dana, oni koji su preboljeli covid u posljednjih šest mjeseci i osobe koje imaju negativan test na covid, ne stariji od 48 sati. Mogu organizirati događanja i ne provjeravajući covid-status, ali onda moraju primjenjivati sve rigorozne mjere: obavezne maske, razmak, jedan gost na četiri četvorna metra itd., donosi Jutarnji list.

Iz Nacionalnog stožera doznali smo detalje na koji način će se ulaziti na događaje s covid-potvrdom. Organizator će morati prijaviti događaj i broj osoba koji očekuje. Prijavit će da organiziraju događaj uz covid-potvrdu. Posjetitelji će na ulazu morati pokazati dokument kojim dokazuju da imaju jedan od uvjeta. To može biti covid-potvrda ili potvrda koju su dobili od liječnika.

Također, moraju biti spremni pokazati i identifikacijski dokument, kojim potvrđuju da je potvrda koju imaju njihova. Iz Nacionalnog stožera nam pojašnjavaju da, s obzirom na to da je riječ o dobrovoljnom odlasku na koncert, posjetitelji dobrovoljno pristaju pokazati dokument, a organizator je dužan to koristiti samo u svrhu prijave nadležnima da provjere status posjetitelja. VIše pročitajte ovdje.

Pročitajte još

Hrvatska na 247 nova slučajeva koronavirusa, cijepljeno 44,70 posto odraslog stanovništva

Dulist

U županiji 20 novozaraženih, najviše iz Dubrovnika i Metkovića

Dulist

U županiji 16 novooboljelih, najviše iz Metkovića

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija