Zanimljivosti

Deša organizira radionice pletenja pomi i penganja jaja

Deša organizira radionice pletenja pomi i penganja jaja

DEŠA-Dubrovnik nastavlja svoju tradiciju organiziranja Uskrsnih radionica. Ove godine, radionice pletenja pomi i penganja jaja, organiziraju se u sklopu provedbe projekta „Uskrs u mom gradu“ kojeg financiraju Grad Dubrovnik, Upravni odjel za kulturu i baštinu i Dubrovačko-neretvanska županija, Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport.

Radionice pletenja pomica će biti organizirane od 08. travnja do 11.travnja (od utorka do petka), u vremenu od 09:00 – 11:00 sati.

Radionice penganja ili ukrašavanja jaja će biti organizirane od 14. travnja do 18. travnja (od ponedjeljka do petka), u vremenu od 09:00 – 11:00 sati – radionice ukrašavanja jaja modernim tehnikama, te od 16:00 – 18:00 sati – tradicionalno penganje jaja.

Sve radionice će se održati u novim prostorima DEŠE – Dubrovnik u Lazaretima, u 10-oj lađi.

– Pozivamo sve zainteresirane sugrađanke i sugrađane, da nam se pridruže i nauče ove stare tradicijske vještine, te na taj način pridonesu očuvanju tradicija dubrovačkog kraja kao dijela hrvatske kulturne baštine. Također pozivamo škole i vrtiće da unaprijed najave svoje sudjelovanje, kako bismo mogli provesti radionice na najkvalitetniji način. Najaviti se možete na telefone broj: 311-625 i 420-145 – pišu iz Deše.

Pročitajte još

Jesu li vam uvalili lažne kovanice?

Dulist

Ekipa ‘Mali bijeli zec’ pobjednici prvog Dub Pub kviz vikenda!

Dulist

‘PUTEVIMA BOKELJSKIH HRVATA’ Bogata tradicija, ljepota narodnih običaja i velike emocije

Dulist