DuList PROMO

DENIS AVDIĆ Evo zašto je u Diversa originalni i najbolji Smash burger

denis avdic diverso smash burger

Street food Diverso je nedavno proslavio prvi rođendan. To je bio povod za posjetiti ovaj mali street food kutak na Kantafigu i porazgovarati s osobom koja stoji iz cijelog projekta Denisom Avdićem. Dotakli smo se aktualnih tema u ugostiteljstvu, gostujućih chefova i posebnostima ponude ovog street fooda.

Kako je ‘pala’ odluka za otvaranjem Diversa?

– Već 10 godina sam kontinuirano u ugostiteljstvu što samostalno što s bratom u njegovom restoranu. Započeo sam kao pomoćni radnik u kuhinji, radio, učio i pomalo napredovao do kuhara. S vremenom sam razvijao svoje ideje, okolnosti su se poklopile, pokrenuo sam svoj posao i otvorio svoj street food. Kao i svi kad su na početku, tražio sam se, a želja je uvijek bila prisutna – otvoriti svoj street food, jedinstven, drugačiji od drugih i dati nešto pomaknutije dubrovačkoj gastro sceni.

U gradu koji obiluje fast foodovima što vas čini posebnim?

– Sva ljubav, predanost i želja utkana je u svakom dijelu poslovanja i tko pripada našem timu dijeli ovo mišljenje. Ono što bih htio istaknuti je svježina namirnica koje koristimo pa tako naš mesar Tonči Sršen iz mesnice Zicer svakodnevno prema našim naputcima priprema svježe meso za Diverso te ga mi dovršavamo i koristimo u našim jelima.

Što je to što Diverso izdvaja od konkurencije?

– Ništa ovo ne bi postojalo u ovih godinu dana da nije mog vrijednog tima s kojim radim sve od nabave, pripreme i kuhanja. Danas je vrlo lako dostići kvalitetu, ali ju je jako teško održati ako niste 100 posto predani. Radimo s visokokvalitetnim mesom koje isključivo mi oblikujemo i dovršavamo ovisno o jelu koje spravljamo.

Istaknuli bismo tvoju suradnju s poznatim hrvatskim chefovima i nekim Masterchefovima koji su svoj trag ostavili na malim ekranima? Koliko su oni utjecali na stvaranje jelovnika?

– Tako je, možemo se pohvaliti s nizom gostovanja raznih chefova, poznatih i manje poznatih koji su nam pomogli da bi ovaj naš street food dovedemo na visoku razinu. Mislim da ne treba puno predstavljati Marija Manarića koji je prvi bio naš gost kuhar. Pomogao nam je oko organizacije poslovanja i oko slaganja jelovnika. Mario mi je otvorio pogled u kuharstvu i ugostiteljstvu i dao jednu novu svježiju perspektivu pa je tako predložio suradnju s visokoplasiranim natjecateljem Master showa Tihomirom Krklecom poznatijim kao Afrika. Tihomir je zaslužan za napredak Diversa i slobodno mogu reći kako nas je on podigao na stabilne noge bez da išta traži zauzvrat. Prošli je tjedan gostovao u nas, radili smo neka nova street food jela pa ih jedva čekam ponuditi našim sugrađanima! Nisam rekao kako sam došao do njih. Bio sam uporan! (Smijeh) Mišljenja sam kako svakodnevno treba pratiti tržište jer ako to ne radiš, ‘pojest’ će te konkurencija. Sve što radim, radim za svoj tim bez kojeg ova uspješna godina poslovanja ne bi bila moguća.

Imali još netko koga bi istaknuo kao podršku u poslovanju?

Moja najveća pozitivna kritika je moj brat Eno koji hladne glave donosi najbolje procjene, za razliku od mene koji brzo reagiram. Nikako ne mogu izostaviti moju Maru, kolegicu s neiscrpnom energijom, moje srebro, zlato i dukat! (smijeh). Neka se ostatak tima ne ljuti što ih ponaosob nisam spomenuo. Njih dvoje me je pratilo od samih početaka Diversa, a sada nas je već osam.

Je li teško danas doći do prave namirnice i koliko je njena sezonalnost važna?

– Danas svatko može doći do čega god želi, samo je pitanje što točno želi. Mesar Tonči me poznaje dobro i zna da sam zahtjevan po pitanju vrste i pozicija mesa koje u njega uzimam.

Tako da tvrdim, ako želiš pravu namirnicu, do nje ćeš i doći.

Što bi posebno izdvojio iz ponude i što gosti najviše vole naručiti?

– Posebno bi izdvojio Smash burgere koje smo prvi donijeli u Dubrovnik te tako ‘probili’ led.

To je burger koji se najviše naručuje, a u stopu ga slijede ostali burgeri, trgana svinjetina u burgeru i quesadilla s trganom svinjetinom.

smash burger

Imali smo priliku isprobati Smash burger kojeg si prvi donio u grad, možeš li napisati o čemu je riječ?

– Smash burger sadrži samo najkvalitetnije meso koje se može naći u Dubrovniku. Na bublicu mesa, stavljamo luk i onda sve zajedno stisnemo i ispečemo na grilu. S ovim burgerom, kao i sa svima burgerima koristimo isključivo naše umake koje svakodnevno freško pravimo. Naime, u nas se ne može naručiti burger s ketchupom i majonezom! Ali, nećemo previše otkrivati. Ovim putem pozivam sve Dubrovkinje i Dubrovčane da nam budu gosti i isprobaju naš street food!

Nakon ovako ugodnog razgovora, ne preostaje nam ništa drugo nego posjetiti Kantafig ili naručiti željeni burger putem poziva. Sada možete uživati u 20 posto popusta, uz besplatnu Coca-Colu za svaku narudžbu. Također, od početka lipnja bit će osiguran parking ispred Diversa za sve goste.

Pročitajte još

Muške majice bez rukava za teretanu – top 3 outfita za različite aktivnosti

Dulist

U SRIJEDU VELIKO SLAVLJE Preuređena Građa u Solinu nudi ekstra akcije

Dulist

STUDENAC PODRŽAO PROGRAM GLOBE Najavljuju donaciju udrugama koje brinu o podzemnim vodama

Dulist