Zanimljivosti

Danas je svjetski dan muffina, a mi vam donosimo zanimljiv recept!

Danas je svjetski dan muffina, a mi vam donosimo zanimljiv recept!

Svjetski dan muffina slavi se danas, 20. veljače, a priča kako se uopće počeo obilježavati dirnula je mnoge. Naime, zaposlenik jedne tvrtke koja se bavi tehnologijom, Jacob Kaufman, svakog je jutra na putu do posla kupio punu vreću muffina i dijelio ih beskućnicima po gradu, prenosi Večernji list. Godinama je to radio, ali nitko nije znao za njegovu velikodušnu gestu i naviku – sve dok ga nije otkrila blogerica Julia Levy i napravila intervju s njim. Duo je ubrzo shvatio da bi kroz ovaj mini projekt dijeljenja muffina mogli više pomoći beskućnicima, pa su tako pokrenuli svjetski dan muffina kada ljudi peku ove ukusne kolačiće, prodaju ih i novac daju u humanitarne svrhe.

Tim povodom ponovno vam donosimo zanimljiv recept za muffine od jaja i povrća koji je napravila nutricionistica Mirna Sarić.

Danas je svjetski dan muffina, a mi vam donosimo zanimljiv recept!

Šareni muffini od jaja i povrća
Recept za 2 osobe:

5 jaja
80 g niskomasne pureće šunke
2 velike žlice svježeg sira
1 paprika
1 mrkva ribana
2 velike žlice integralnog brašna
1 velika žlica maslinovog ulja
1 žlica mljevenih lanenih sjemenki

Izmiješajte jaja s pjenjačom i dodajte im nasjeckanu šunku i svježi sir. Potom dodajte 2 velike žlice integralnog brašna, maslinovo ulje i žlicu lanenih sjemenki. Začinite sa soli, kurkumom, dalmatinskim začinima (ružmarin, bosiljak, majčina dušica). Potom umješajte povrće. Stavite tekuću smjesu u namašćene kalupe od muffina ili koristite silikonske te pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, 20 min. Poslužite uz cijeđeni sok, tekući jogurt, svježu salatu i integralni kruh.

Ovo je samo jedan od zdravih doručaka, a ostale možete pročitati ovdje.

Pročitajte još

ODNOSI S JAVNOŠĆU U ONLINE OKRUŽENJU Nastupno predavanje Romane John

Dulist

STON ĆE ‘GLUMITI’ DUBROVNIK Snima se dokumentarno-igrani film ‘Kralj Tvrtko’

Dulist

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist