Urednički izbor

‘CURE NOSE ZLATO PREKO DUPCA’ KUD ‘Marko Marojica’ na seoskim igrama na Osojniku

U sklopu manifestacije Uskrs u Primorju, KUD Marko Marojica je nastupio na seoskim igrama na Osojniku i ostvario zapažene rezultate. Naši najjači muški su iza sebe na tablici pregazili i ostavili puno favorita natjecanja i u tijesnoj borbi za polufinale izgubili, te osvojili 5. mjesto od ukupno 5 ekipa (A neš ti gurat karijolu s tonom kamena, isti taj kamen od tonu bacat s ramena, a i zavezani konop za kamion na drugoj strani nismo mogli pobijedit… Uglavnom varali su protiv nas.) – kažu članovi KUD-a na svom Facebooku.

Evo što su zapisali!

Naše Mame su se pokazale kao prave domaćice u nošenju jaja na kuhači (kao što to rade svaki dan po kući), guranju patata po livadi (to inače rade dok ne uzavre voda za kafu), a za guljenje jabuka što da vam kažem (imalo bi se što i nagratat za štrudel)

Muška dječja ekipa je u konkurenciji 8 ekipa zauzela sjajnu broncu – 3. mjesto.
A kao šlag na kraju i za ukupnu pobjedu dana pobrinule su se naše zlatne cure! 
Skakanje u vreći (u koju stanu svi momci, a i pokoja cura), prenošenje loptice u paru između glava (mogle su i veće lopte stavit), te prenošenje vode u pjatu (đe ćeš protiv nas Župljana, pa cijeli je život s izvora do doma prenosimo).

Uglavnom jedan prezabavan dan KUDovaca s njihovim roditeljima i ponekim uljezom, kao što su Davor i Mateo. (Lolek i Bolek)

VELIKO HVALA roditeljima i zlatnoj djeci što su se odazvali i odnijeli zlato preko Dupca – zaključuju.

Pročitajte još

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] Ana Haklička: U Chicagu živim svoj san. To je grad u kojem vidim budućnost

Maria Prkut

Nevjerojatna medicinska povijest: U Dubrovniku je 1847. izvedena prva anestezija!

Mia Njavro Banić

SVE U SKLADU S KONZERVATORIMA Bazen, tarace, vrtovi – zablistala Vahina vila!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija