Urednički izbor

‘CURE NOSE ZLATO PREKO DUPCA’ KUD ‘Marko Marojica’ na seoskim igrama na Osojniku

U sklopu manifestacije Uskrs u Primorju, KUD Marko Marojica je nastupio na seoskim igrama na Osojniku i ostvario zapažene rezultate. Naši najjači muški su iza sebe na tablici pregazili i ostavili puno favorita natjecanja i u tijesnoj borbi za polufinale izgubili, te osvojili 5. mjesto od ukupno 5 ekipa (A neš ti gurat karijolu s tonom kamena, isti taj kamen od tonu bacat s ramena, a i zavezani konop za kamion na drugoj strani nismo mogli pobijedit… Uglavnom varali su protiv nas.) – kažu članovi KUD-a na svom Facebooku.

Evo što su zapisali!

Naše Mame su se pokazale kao prave domaćice u nošenju jaja na kuhači (kao što to rade svaki dan po kući), guranju patata po livadi (to inače rade dok ne uzavre voda za kafu), a za guljenje jabuka što da vam kažem (imalo bi se što i nagratat za štrudel)

Muška dječja ekipa je u konkurenciji 8 ekipa zauzela sjajnu broncu – 3. mjesto.
A kao šlag na kraju i za ukupnu pobjedu dana pobrinule su se naše zlatne cure! 
Skakanje u vreći (u koju stanu svi momci, a i pokoja cura), prenošenje loptice u paru između glava (mogle su i veće lopte stavit), te prenošenje vode u pjatu (đe ćeš protiv nas Župljana, pa cijeli je život s izvora do doma prenosimo).

Uglavnom jedan prezabavan dan KUDovaca s njihovim roditeljima i ponekim uljezom, kao što su Davor i Mateo. (Lolek i Bolek)

VELIKO HVALA roditeljima i zlatnoj djeci što su se odazvali i odnijeli zlato preko Dupca – zaključuju.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1806. Francuzi okupirali Dubrovnik da spriječe njegov pad u ruske ruke

Dulist

MNOGIMA SE GADI Ova supernamirnica pomaže pri gubitku kilograma

Dulist

Znate li kojeg datuma se rodi najviše djece?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija