Zanimljivosti

BRAVO, DJECO! Mladost iz Korčule i Orebića tri sata izrađivala kuće. Slijedi drugo kolo Modelarske lige

Modelarska liga Dubrovačko-neretvanske županije se ove godine provodi kroz dva kola. U petak se u OŠ Petra Kanavelića u Korčuli održalo prvo otočno kolo na kojem su se natjecale četiri ekipe s područja Korčule i Orebića, po dvije iz OŠ Petra Kanavelića i OŠ Orebić.

U Centru za mlade Dubrovnik 12. svibnja će se održati drugo kolo na kojem će se natjecati ekipe s kopnenog dijela županije iz Metkovića, Opuzena, Dubrovnika i Župe Dubrovačke.

Modelarska liga je ekipno natjecanje učenika u području modelarstva/maketarstva. Svaka ekipa ima 2 učenika. Izrada tehničkih tvorevina u području modelarstva je jedan od odličnih načina za stjecanje tehničkih kompetencija, za usvajanje znanja tehničkog crtanja, rukovanja strojevima i alatima te razvijanje kreativnosti koja dolazi do izražaja pri izradi tehničke tvorevine. Učenici su puna tri sata izrađivali tehničku tvorevinu u obliku kuće kutije. Najbolje ekipe s Modelarske lige Dubrovačko-neretvanske županije će predstavljati županiju na državnoj razini Modelarske lige.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1806. Francuzi okupirali Dubrovnik da spriječe njegov pad u ruske ruke

Dulist

MNOGIMA SE GADI Ova supernamirnica pomaže pri gubitku kilograma

Dulist

Znate li kojeg datuma se rodi najviše djece?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija