Zanimljivosti

BRAVO, DJECO! Mladost iz Korčule i Orebića tri sata izrađivala kuće. Slijedi drugo kolo Modelarske lige

modelarska liga korcula

Modelarska liga Dubrovačko-neretvanske županije se ove godine provodi kroz dva kola. U petak se u OŠ Petra Kanavelića u Korčuli održalo prvo otočno kolo na kojem su se natjecale četiri ekipe s područja Korčule i Orebića, po dvije iz OŠ Petra Kanavelića i OŠ Orebić.

U Centru za mlade Dubrovnik 12. svibnja će se održati drugo kolo na kojem će se natjecati ekipe s kopnenog dijela županije iz Metkovića, Opuzena, Dubrovnika i Župe Dubrovačke.

Modelarska liga je ekipno natjecanje učenika u području modelarstva/maketarstva. Svaka ekipa ima 2 učenika. Izrada tehničkih tvorevina u području modelarstva je jedan od odličnih načina za stjecanje tehničkih kompetencija, za usvajanje znanja tehničkog crtanja, rukovanja strojevima i alatima te razvijanje kreativnosti koja dolazi do izražaja pri izradi tehničke tvorevine. Učenici su puna tri sata izrađivali tehničku tvorevinu u obliku kuće kutije. Najbolje ekipe s Modelarske lige Dubrovačko-neretvanske županije će predstavljati županiju na državnoj razini Modelarske lige.

Pročitajte još

NJEMAČKI MEDIJI SE RASPISALI Sad im smeta i morska trava!

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1838. Umro pjesnik i prevoditelj Antun Krša

Dulist

Što napraviti ako niste zadovoljni djetetovom zaključnom ocjenom?

Dulist