Aktualno

CROATIA AIRLINES: Putnici se ne mogu unaprijed obavijestiti o otkazanom letu zbog bure

Nakon objave statusa naše sugrađanke Kristine Ćurčije u kojem iskazuje nezadovoljstvo uslugama Croatie Airlines, te naglašava da joj nisu rekli da je otkazan današnji let za Zagreb te nije osigurano alternativno rješenje, iz Croatie Airlines stiže odgovor.

-Otkazivanje leta zbog ‘više sile’, kao što je bura u Dubrovniku, nije moguće precizno predvidjeti niti sa sigurnošću potvrditi te se zbog toga putnici o tome ne mogu unaprijed obavijestiti. Takve operativne odluke u pravilu se donose neposredno uoči planiranog polijetanja, a u konkretnom slučaju, tijekom jučerašnjeg dana otkazani su svi planirani letovi iz Dubrovnika u Zagreb zbog orkanskih udara bure u Dubrovniku – naglasio je glasnogovornik Davor Janušić.

-U takvim situacijama Croatia Airlines striktno primjenjuje i poštuje pravila propisana Uredbom EU 261/2004, koja određuju prava putnika i obveze prijevoznika prigodom poremećaja u prijevozu. Tako je putnicima s jučerašnjih otkazanih letova Dubrovnik – Zagreb ponuđen zemaljski (autobusni) prijevoz do Splita te zatim let do Zagreba prvim raspoloživim zrakoplovom, a svi putnici koji nisu prihvatili navedenu opciju mogli su izabrati preusmjeravanje na neki drugi let na istoj liniji ili povrat novčanih sredstava preko Službe za korisnike Croatia Airlinesa – istaknuo je.

Treba naglasiti kako se u slučaju Kristine Ćurčije radilo o jutrošnjem letu u 6.40 sati, a karte je kupila prije mjesec dana.

Pročitajte još

Psi i dalje čekaju na Žarkovici! Ističe zadnji zadani rok…

Dulist

‘Jednom Grof – uvijek Grof’: Održana skupština specijalne jedinice, predsjednik Nikica Lazarević

Dulist

Trodnevlje u zbornoj crkvi sv. Vlaha u Dubrovniku

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija