Aktualno

ANA KONJUH UOČI PRVOG GRAND SLAMA SEZONE Dubrovkinja napada najbolji rezultat u Melbourneu

ANA KONJUH UOČI PRVOG GRAND SLAMA SEZONE Dubrovkinja napada najbolji rezultat u Melbourneu

Punom brzinom bliži nam se prvi Grand Slam teniske sezone, Australian Open u Melbourneu. Dok traje čitava zavrzlama oko slučaja Novaka Đokovića te pitanja hoće li zaigrati na turniru kojeg je osvajao rekordnih devet puta, pregršt drugih profesionalnih tenisačica i tenisača priprema se na turnirima diljem Australije. Među njima je i Ana Konjuh, 24-godišnja Dubrovkinja koja je prošle godine ostvarila najveći pomak na WTA ljestvici od svih tenisačica. Jasno da kladionice i stručnjaci, poput lescommessesportive.it, ne vide Konjuh niti u širem krugu favorita, no Ana bi mogla iznenaditi pokoju favoritkinju.

Prošli tjedan igrala u Melbourneu

Na posljednjem ažuriranju WTA ljestvice, Konjuh je napredovala dva mjesta te je sada 65. igračica svijeta. Tako se sve više približava prvom hrvatskom reketu, Petri Martić, koja je na 54. poziciji. Ana se, naravno, nije našla na listi nositeljica pojedinačne konkurencije koja je nedavno objavljena. Još ne tako davno, Dubrovčanka je bila među nositeljicama na Grand Slamovima, tamo prije 2018. godine kada su je počele zamarati ozljede. U srpnju 2017. bila je i 20. tenisačica svijeta, s nepunih 20 godina.

Prošli je tjedan stigla do četvrtfinala WTA turnira u Melbourneu gdje je izgubila od nadarene 19-godišnjakinje, Kineskinje Qinwen Zheng, 126. tenisačice svijeta. Poražena je nakon dva tie-breaka, a svoju je šansu propustila u drugom setu kada je vodila u 13. igri rezultatom 5:1, da bi ga izgubila s 8:6. Sada se ‘preselila’ u Adelaide gdje vrši posljednje pripreme za prvi Grand Slam sezone.

Najmanje joj odgovara AO

Ani će ovogodišnje izdanje označiti svojevrsni povratak na Australian Open, s obzirom da u glavnom turniru nije nastupila pet godina. Posljednji put u glavnom ždrijebu igrala je 2017. godine, da bi tri godine potom pauzirala, a prošle je godine zapela u posljednjem kolu kvalifikacija. Statistički gledano, Australian Open nikad joj nije odgovarao te ondje bilježi najslabije rezultate od svih Grand Slamova. U glavnim turnirima odigrala je šest mečeva te je na omjeru 2-4, što je 33 posto ostvarenih pobjeda. Najviše joj ‘leži’ US Open gdje je slavila u pet od devet odigranih mečeva. U New Yorku je ostvarila i najbolji rezultat što se tiče najjačih svjetskih turnira – četvrtfinale iz 2016. godine (tada je još imala 18 godina!).

Prema kladionici 22 Bet, najveća favoritkinja za osvajanje Australian Opena domaća je predstavnica, Ashleigh Barty. Potom slijede Naomi Osaka, Anett Kontaveit i Iga Swiatek. U ponudama nema Ane Konjuh, vjerojatno zbog njezine slabije prošlosti u Melbourneu, ali zato je tu Donna Vekić. Na konačnu pobjedu Donne Vekić koeficijent se kreće oko 250. Zbog vrlo dobre forme naše Dubrovčanke, nadamo se da može ostvariti najbolji rezultat na AO, a to bi bio treće kolo, prenosi portal hrsport.

Rezultati Ane Konjuh na Australian Openu

2014. – 1. kolo – Na Li (4) 2:6, 0:6
2015. – 1. kolo – Magdalena Rybarikova 4:6, 4:6
2016. – 1. kolo – Urszula Radwanska 0:6, 6:4, 6:3 / 2. kolo – Daria Kasatkina 4:6, 3:6
2017. – 1. kolo – Kristina Mladenović 6:4, 6:2 / 2. kolo – Daria Gavrilova (22) 2:6, 6:1, 4:6
2021. – 1. kolo kval. – Anna-Lena Friedsam (4) 6:2, 6:7 (5), 6:4 / 2. kolo kval. – Cagla Buyukakcay 6:4, 6:2 / 3. kolo kval. – Sara Errani (17) 6:3, 2:6, 4:6

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist