Aktualno

Franković: Festa i ređenje biskupa uz COVID potvrde i maske

Gradonačelnik Mato Franković komentirao je u srijedu 1050 Festu sv. Vlaha koja nam se uskoro približava.

-Nama predstoje u idućih nekoliko tjedana dvije velike feste – prva je 22. siječnja kada je ređenje novog dubrovačkog biskupa mons. Roka Glasnovića, a druga je Festa sv. Vlaha. I jedno i drugo obilježavanje planiramo na isti način odraditi. Održali smo sastanak s predstavnicima Biskupije, napravili smo jedan hodogram kako bismo sve to skupa napravili. Naravno, uz uvjet predočenja COVID potvrda, i uvjet nošenja maski – i na otvorenom i u zatvorenom. Kad to sve skupa sažmemo, prijedlog ćemo poslati nadležnom županijskom stožeru. Vjerujem da ćemo dobiti njihovu suglasnost i da će se u tim posebnim epidemiološkim prilikama moći održati i ređenje biskupa i Festa sv. Vlaha. Što se tiče konkretno same Feste, to bi bilo vrlo slično onim pravilima koja smo imali prije godinu dana – rekao je.

-Nažalost, zbog ovih brojki u ovoj godini nećemo održati Večeru od Kandelore, već ćemo na naći drugi primjeren način kako odati priznanje svim onim dobitnicima nagrade koji budu izabrani na sjednici Gradskog vijeća – naglasio je.

Pročitajte još

Porin za životno djelo pripast će Massimu

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

Zbog održavanja sustava za upravljanje državnom granicom moguća duža čekanja!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija