Aktualno

Franković: Festa i ređenje biskupa uz COVID potvrde i maske

Gradonačelnik Mato Franković komentirao je u srijedu 1050 Festu sv. Vlaha koja nam se uskoro približava.

-Nama predstoje u idućih nekoliko tjedana dvije velike feste – prva je 22. siječnja kada je ređenje novog dubrovačkog biskupa mons. Roka Glasnovića, a druga je Festa sv. Vlaha. I jedno i drugo obilježavanje planiramo na isti način odraditi. Održali smo sastanak s predstavnicima Biskupije, napravili smo jedan hodogram kako bismo sve to skupa napravili. Naravno, uz uvjet predočenja COVID potvrda, i uvjet nošenja maski – i na otvorenom i u zatvorenom. Kad to sve skupa sažmemo, prijedlog ćemo poslati nadležnom županijskom stožeru. Vjerujem da ćemo dobiti njihovu suglasnost i da će se u tim posebnim epidemiološkim prilikama moći održati i ređenje biskupa i Festa sv. Vlaha. Što se tiče konkretno same Feste, to bi bilo vrlo slično onim pravilima koja smo imali prije godinu dana – rekao je.

-Nažalost, zbog ovih brojki u ovoj godini nećemo održati Večeru od Kandelore, već ćemo na naći drugi primjeren način kako odati priznanje svim onim dobitnicima nagrade koji budu izabrani na sjednici Gradskog vijeća – naglasio je.

Pročitajte još

Dubrovačka odvjetnica Ana-Maria Bogović u sudskom postupku pobijedila Rimca

Dulist

‘SVI VLAHOVI LJUDI’ Što donosi dugoočekivano monografijsko izdanje DuLista?

Dulist

TURISTIČKI SEKTOR ZABRINUT Za ‘špicu’ nema straha, ali predsezona nam ovisi o razini procijepljenosti

Iva Dedo

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija