Aktualno

‘COVID 19 I KUGA: SADAŠNJOST U PROŠLOSTI’ Dubrovačkoj baštini nagrada ‘Simply the best’

Dubrovačka baština dobila je nagradu ‘Simply the best’ u kategoriji Novi projekti u turizmu za uspješnu realizaciju izložbe ‘COVID-19 i kuga – sadašnjost u prošlosti’.
Riječ je o izložbi koja je u rujnu 2020. godine otvorena u dubrovačkim Lazaretima, kao prvi zajednički projekt realiziran u suradnji Grada Dubrovnika, Zavoda za povijesne znanosti HAZU u Dubrovniku i Dubrovačke baštine d.o.o., a koja pokazuje kako je Dubrovačka Republika svojim racionalnim i znanstveno utemeljenim mjerama te discipliniranim pristupom u prevenciji zaraznih bolesti uspješno balansirala između zaštite pučanstva od kuge i ekonomskog opstanka.
Dubrovačka baština d.o.o. iznimno je ponosna na ovo vrijedno priznanje, koje je stiglo kao nagrada za uloženi trud i rad u pripremi i postavljanju izložbe “COVID-19 i kuga – sadašnjost u prošlosti”, kako samih autorica Vesne Miović i Zrinke Lucianović, tako i svih djelatnika Dubrovačke baštine i Zavoda za povijesne znanosti HAZU u Dubrovniku te svih ostalih aktera koji su sudjelovali u njenom nastanku.
Nagrada Simply the best godišnja je nagrada za kvalitetu, inventivnost i kreativnost u turizmu, utemeljena 2009. godine, koju zajednički dodjeljuju UHPA – Udruga hrvatskih putničkih agencija i specijalizirani turistički magazin Way to Croatia.
Ovogodišnjim dobitnicima nagrade će biti uručene na burzi PUT u Crikvenici 24. studenog 2021. godine.

Pročitajte još

NAJAVA RADOVA Tko je u petak bez struje?

Dulist

PRED VRATIMA JE PROMJENA VREMENA Za vikend pripremite ombrele

Dulist

Dubrovčanin Đuro Sessa na čelu Europske udruge sudaca

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija