Aktualno

‘COVID 19 I KUGA: SADAŠNJOST U PROŠLOSTI’ Dubrovačkoj baštini nagrada ‘Simply the best’

Dubrovačka baština dobila je nagradu ‘Simply the best’ u kategoriji Novi projekti u turizmu za uspješnu realizaciju izložbe ‘COVID-19 i kuga – sadašnjost u prošlosti’.
Riječ je o izložbi koja je u rujnu 2020. godine otvorena u dubrovačkim Lazaretima, kao prvi zajednički projekt realiziran u suradnji Grada Dubrovnika, Zavoda za povijesne znanosti HAZU u Dubrovniku i Dubrovačke baštine d.o.o., a koja pokazuje kako je Dubrovačka Republika svojim racionalnim i znanstveno utemeljenim mjerama te discipliniranim pristupom u prevenciji zaraznih bolesti uspješno balansirala između zaštite pučanstva od kuge i ekonomskog opstanka.
Dubrovačka baština d.o.o. iznimno je ponosna na ovo vrijedno priznanje, koje je stiglo kao nagrada za uloženi trud i rad u pripremi i postavljanju izložbe “COVID-19 i kuga – sadašnjost u prošlosti”, kako samih autorica Vesne Miović i Zrinke Lucianović, tako i svih djelatnika Dubrovačke baštine i Zavoda za povijesne znanosti HAZU u Dubrovniku te svih ostalih aktera koji su sudjelovali u njenom nastanku.
Nagrada Simply the best godišnja je nagrada za kvalitetu, inventivnost i kreativnost u turizmu, utemeljena 2009. godine, koju zajednički dodjeljuju UHPA – Udruga hrvatskih putničkih agencija i specijalizirani turistički magazin Way to Croatia.
Ovogodišnjim dobitnicima nagrade će biti uručene na burzi PUT u Crikvenici 24. studenog 2021. godine.

Pročitajte još

PROMOCIJA NA IZRAELSKOM TRŽIŠTU Sviđa li vam se ‘Židovska tura u Dubrovniku?’

Dulist

GUŽVA NA GRANICI Kilometarska kolona na Kleku, čeka se i više od sat vremena

Dulist

DRUGI U HRVATSKOJ! Matej Perak zadatke iz matematike rješava za dvije sekunde

Leona Rašica

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija