Aktualno

‘COVID 19 I KUGA: SADAŠNJOST U PROŠLOSTI’ Dubrovačkoj baštini nagrada ‘Simply the best’

'COVID 19 I KUGA: SADAŠNJOST U PROŠLOSTI' Dubrovačkoj baštini nagrada 'Simply the best'

Dubrovačka baština dobila je nagradu ‘Simply the best’ u kategoriji Novi projekti u turizmu za uspješnu realizaciju izložbe ‘COVID-19 i kuga – sadašnjost u prošlosti’.
Riječ je o izložbi koja je u rujnu 2020. godine otvorena u dubrovačkim Lazaretima, kao prvi zajednički projekt realiziran u suradnji Grada Dubrovnika, Zavoda za povijesne znanosti HAZU u Dubrovniku i Dubrovačke baštine d.o.o., a koja pokazuje kako je Dubrovačka Republika svojim racionalnim i znanstveno utemeljenim mjerama te discipliniranim pristupom u prevenciji zaraznih bolesti uspješno balansirala između zaštite pučanstva od kuge i ekonomskog opstanka.
Dubrovačka baština d.o.o. iznimno je ponosna na ovo vrijedno priznanje, koje je stiglo kao nagrada za uloženi trud i rad u pripremi i postavljanju izložbe “COVID-19 i kuga – sadašnjost u prošlosti”, kako samih autorica Vesne Miović i Zrinke Lucianović, tako i svih djelatnika Dubrovačke baštine i Zavoda za povijesne znanosti HAZU u Dubrovniku te svih ostalih aktera koji su sudjelovali u njenom nastanku.
Nagrada Simply the best godišnja je nagrada za kvalitetu, inventivnost i kreativnost u turizmu, utemeljena 2009. godine, koju zajednički dodjeljuju UHPA – Udruga hrvatskih putničkih agencija i specijalizirani turistički magazin Way to Croatia.
Ovogodišnjim dobitnicima nagrade će biti uručene na burzi PUT u Crikvenici 24. studenog 2021. godine.

Pročitajte još

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist