Aktualno

Ćorić i Vukotić osudili Milanovićevu aroganciju i Stazićevu neupućenost

Vukotić i Ćorić

HSP dr. Ante Starčević uputili su priopćenje za javnost vezano za Svečanu sjednicu GV-a Grada Dubrovnika i govore premijera Zorana Milaovića i izaslania predsjednika Hrvatskog sabora Nenada Stazića.

Prioćenje prenosimo u cijelosti:

‘Svečana sjednica Gradskog vijeća grada Dubrovnika povodom Feste Sv. Vlaha i Dana grada Dubrovnika održana je 02.02.2014. u Gradskom kazalištu ”Marin Držić”.
Ova kulturna ustanova egzistira kao takva od 1865. godine te svojim značajem i arhitekturom iziskuje poštovanje samim ulaskom u nju, a nadasve kad se radi o obilježavanju ovakve svetkovine.

Po tko zna koji put premijer Zoran Milanović svojom arogancijom i bahatošću te nadasve neprimjerenim ponašanjem stavio je u drugi plan cijeli protokol i laureate koji su ovom prigidom nagrađeni za svoj nesebični doprinos boljitku Dubrovnika. Njegov ležerni stil odijevanja nije bio u skladu sa navedenim protokolom što on kao predstavnik najvišeg državnog tijela izvršne vlasti i njegov protokol svakako znaju.Način njegovog držanja odaje dječačku nesigurnost u ono što čini i predstavlja te isto pokušava nadomjestiti pokretima i gestama iz crno –bijelih vesterna.

Izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Nenad Stazić u svom govoru iskoristio je govornicu te zazvao Sv.Vlaha da pomogne braći Sv.Ćirilu i.Metodu, kao što je zaštitio Dubrovnik od barbara neka zaštiti i njihovo pismo ćirilicu od barbarskih nasrtaja i čekića.Osjećamo se pozvani podsjetiti Hrvatsku javnost na povijesne činjenice.Kršćanski sveci Sv.Ćiril i Metod bili su nositelji projekta opismenjavanja slavenskih naroda pod Bizantom,tvorci temelja slavenske književnosti, prevoditelji crkvenih knjiga i izumitelji glagoljice. Predpostavka da je jedan od njihovih đaka izumio ćirilicu te je nazvao po svom učitelju Sv.Ćirilu povijesno je nepotvrđena i temelji se na bazi legende.
HSP AS osuđuje oavakav pokušaj degradacije Dubrovnika i njegovih svetinja,zlouporabu gostoprimstva povodom Feste Sv.Vlaha u dnevnopolitičke svrhe kao i neupućenost dopredsjednika Hrvatskog sabora iz redova SDP-a Nenada Stazića.’

Pročitajte još

Srijeda je dan za DuList!

Dulist

OBORENI REKORDI U POTROŠNJI STRUJE U podne svi ‘raspalili’ klime

Dulist

Dančea nastavlja oporavak u vanjskom bazenu Safari parka na Brijunima

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija