Aktualno

Ćorić i Vukotić osudili Milanovićevu aroganciju i Stazićevu neupućenost

Vukotić i Ćorić

HSP dr. Ante Starčević uputili su priopćenje za javnost vezano za Svečanu sjednicu GV-a Grada Dubrovnika i govore premijera Zorana Milaovića i izaslania predsjednika Hrvatskog sabora Nenada Stazića.

Prioćenje prenosimo u cijelosti:

‘Svečana sjednica Gradskog vijeća grada Dubrovnika povodom Feste Sv. Vlaha i Dana grada Dubrovnika održana je 02.02.2014. u Gradskom kazalištu ”Marin Držić”.
Ova kulturna ustanova egzistira kao takva od 1865. godine te svojim značajem i arhitekturom iziskuje poštovanje samim ulaskom u nju, a nadasve kad se radi o obilježavanju ovakve svetkovine.

Po tko zna koji put premijer Zoran Milanović svojom arogancijom i bahatošću te nadasve neprimjerenim ponašanjem stavio je u drugi plan cijeli protokol i laureate koji su ovom prigidom nagrađeni za svoj nesebični doprinos boljitku Dubrovnika. Njegov ležerni stil odijevanja nije bio u skladu sa navedenim protokolom što on kao predstavnik najvišeg državnog tijela izvršne vlasti i njegov protokol svakako znaju.Način njegovog držanja odaje dječačku nesigurnost u ono što čini i predstavlja te isto pokušava nadomjestiti pokretima i gestama iz crno –bijelih vesterna.

Izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Nenad Stazić u svom govoru iskoristio je govornicu te zazvao Sv.Vlaha da pomogne braći Sv.Ćirilu i.Metodu, kao što je zaštitio Dubrovnik od barbara neka zaštiti i njihovo pismo ćirilicu od barbarskih nasrtaja i čekića.Osjećamo se pozvani podsjetiti Hrvatsku javnost na povijesne činjenice.Kršćanski sveci Sv.Ćiril i Metod bili su nositelji projekta opismenjavanja slavenskih naroda pod Bizantom,tvorci temelja slavenske književnosti, prevoditelji crkvenih knjiga i izumitelji glagoljice. Predpostavka da je jedan od njihovih đaka izumio ćirilicu te je nazvao po svom učitelju Sv.Ćirilu povijesno je nepotvrđena i temelji se na bazi legende.
HSP AS osuđuje oavakav pokušaj degradacije Dubrovnika i njegovih svetinja,zlouporabu gostoprimstva povodom Feste Sv.Vlaha u dnevnopolitičke svrhe kao i neupućenost dopredsjednika Hrvatskog sabora iz redova SDP-a Nenada Stazića.’

Pročitajte još

Izjava Marina Držića u vezi s ponovnim srbijanskim posezanjem za dubrovačkom književnošću!

Dulist

[VIDEO] Počelo ispitivanje opterećenja Pelješkog mosta, stigao 21 kamion težine do 40 tona

Dulist

NOVI ANTENSKI STUP OD 35,5 METARA! Lopuđani protiv odašiljača koji će trajno narušiti vizuru spomenika kulture

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija