Politika

Tko se iz vrha vlasti i oporbe pojavio na Festi?

Procesija sveti Vlaho

Festa svetog Vlaha bila je još jedna prilika našim političarima da vide naš grad, ovaj put ne u vrelini ljeta, već u tmurnom i kišnom zimskom okruženju.

Tmurno i kišno bilo je do u predvečerje Feste, a i njima je, kao i svima nama, na sam blagdan kao dar došlo vedro nebo. Valjda im se sam Parac smilovao, raznio oblake vidjevši hrvatsku političku elitu u prvom redu koncelebrirane mise pred katedralom.

U klupama (točnije za stolicama u prvom redu) mise na otvorenom tako smo mogli vidjeti gradonačelnika Andra Vlahušića sa suprugom i svojim zamjenicima Željkom Ragužem i akademikom Nenadom Vekarićem. Uz Vlahušića je sjedala i Romana Vlahutin, savjetnica za vanjske poslove predsjednika RH Iva Josipovića, koji se procesiji priključio nakon mise. Negdje između njih ‘ugurao’ se i HDZ-ov predsjednik Gradskog vijeća Niko Bulić.

Zanimljivo, njegovi stranački kolege zauzeli su drugu stranu prvog reda na jutrošnjoj misi. Župan Nikola Dobroslavić, predsjednik stranke Tomislav Karamarko (njemu iza leđa tajnik stranke Milijan Brkić), pa EU-parlamentarka i dopredsjednica stranke Dubravka Šuica, do nje saborski zastupnici Branko Bačić i Frano Matušić, dok je svoje mjesto na kraju reda pronašla SDP-ova saborska zastupnica Tatjana Šimac Bonačić sa suprugom.

Taj navedeni prvi red sjedao je u društvu biskupa, rektora Crkve svetog Vlaha te festanjula i za najvažnijim stolom na Večeri od Kandelore. Ipak, nedostajali su jutros podpredsjednik Hrvatskog sabora Nenad Stazić i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, koji su sinoć bili na Večeri od Kandelore, dok je predsjednik Vlade još i ranije prvi napustio Grad i odletio natrag u metropolu.

Pročitajte još

Andro Vlahušić: Kako smo izgubili Grad?

Dulist

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist