Koronavirus u Hrvatskoj

Čitatelj: Čekali smo red s potencijalno zaraženima; Lakić: To je bilo privremeno rješenje

Čitatelj: Čekali smo red s potencijalno zaraženima; Lakić: To je bilo privremeno rješenje

Nevjerojatnom prizoru svjedočili su ovog ponedjeljka tijekom jutra naši čitatelji pred Mikrobiološkim odjelom Zavoda za javno zdravstvo. Naime, prilikom davanja uzoraka urina pred Mikrobiološkim odjelom stajali su u dva reda, a do njih su na desnoj strani stajali sugrađani koji su čekali red za testiranje na koronavirus, kako bi saznali jesu li pozitivni. Čitatelji su istaknuli kako i lijeva i desna strana pri ulasku dolaze na isti šalter te su se pitali je li njihova sigurnost od zaraze zajamčena prilikom davanja uzorka.

-Ma sramota. Svi idemo na isti šalter unutar odjela. Jesu li to dobre mjere da se i mi nezaraženi zarazimo još lakše? Mislim da nije u redu takvo miješanje zdravih i ‘bolesnih’ – istaknuo je jedan od čitatelja.

Provjerili smo s ravnateljem županijskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Matom Lakićem radi li se o točnoj informaciji i je li sigurnost sugrađana time ugrožena.

-Ne postoji nikakva bojazan da se netko od ljudi koji su danas predavali uzorke urina zarazio zbog ‘dva reda’ ispred prostorija Mikrobiološkog odjela. Riječ je o ljudima koji su čekali međusobno razmaknuti, s maskama i na otvorenom, a na predio gdje se nalazi šalter (koji je konstantno prozračen) ulazilo se isključivo jedan po jedan (osim npr. majke i djeteta). Treba spomenuti kako je svakako bilo riječ o privremenom ad hoc rješenju, a tijekom današnjeg dana postavljen je kontejner za antigensko testiranje svih pacijenata koji se testiraju putem Zavoda za javno zdravstvo i nalazi se pokraj kontejnera koji je za tu namjenu već postavila OB Dubrovnik – odgovorio je za DuList dr. Mato Lakić.

Foto: Čitatelj

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist