Aktualno

ČESTITKA BISKUPA PALIĆA MONS. GLASNOVIĆU Gospodin te šalje u Dubrovačku biskupiju koju svaki janjevački sin smatra svojim izvorištem

Novom dubrovačkom biskupu mons. Roku Glasnoviću čestitku je uputio i mostarsko-duvanjski biskup te apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski Petar Palić. Njegovu čestitku objavljenu na stranici Informativne katoličke agencije (IKA) prenosimo u cijelosti:

Preuzvišeni gospodine,
dragi imenovani biskupe Roko!
S radošću sam primio vijest da Te je papa Franjo imenovao dubrovačkim biskupom. U ime svećenika, redovnika i redovnica, vjernika Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije i u svoje osobno ime upućujem Ti srdačne čestitke.
Više je razloga zbog kojih u ovom Tvom imenovanju čitam i vidim ruku Božje providnosti i izraze Njegova milosrđa.
Ponajprije, Gospodin je ponovno odlučio pogledati Janjevo, mjesto tvoga porijekla, ‘najmanje među kneževstvima Judinim’ (usp. Mih 5,1), ali nipošto najmanje po broju vjernih i hrabrih svjedoka, naših ‘otaca u vjeri’, u ljubavi prema Crkvi, Papi, biskupima i prema svome hrvatskom narodu, te nipošto najmanje i po brojnim duhovnim zvanjima koja su se rađala i nicala u zdravim vjerničkim obiteljima.
Gospodin te šalje u Dubrovačku biskupiju, iz koje sam i sȃm nikao i koju na poseban način nosim u svome srcu, a koju svaki janjevački sin smatra svojim izvorištem, iz čijih korijena i danas crpi svoju snagu ono ‘malo stado’ vjernih i odanih Hrvata katolika na Kosovu.
Mostarsko-duvanjska, a osobito Trebinjsko-mrkanska biskupija su u prošlosti bile na poseban način povezane s Dubrovnikom i Dubrovačkom biskupijom. Vjerujem i nadam se da će Tvojim imenovanjem povezanost biti čvršća, u međusobnom poštovanju i razumijevanju, ali uvijek s istim ciljem: raditi i služiti za dobro Crkve, u ljubavi prema hrvatskome narodu i svim ljudima dobre volje.
Tvoje biskupsko služenje povjeravam zagovoru Blažene Djevice Marije, Majke Crkve, sv. Mihovila, sv. Josipa, sv. Andrije i sv. Vlaha, te bl. fra Serafina Glasnovića Kodića, bl. don Antona Muzića i sluge Božjega fra Alojzija Palića.
Gospodin ti bio milostiv i pratio svojim blagoslovom svaki Tvoj korak.
S izrazima bratske povezanosti i poštovanja,
Petar Palić
Mostarsko-duvanjski biskup
Apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski

Pročitajte još

Mons. Roko Glasnović: ‘Ako istinski nasljedujemo Kristov put i našega Parca, bit ćemo svi Vlahovi ljudi’

Dulist

Srijedom se čita DuList!

Dulist

DOZNAJEMO Mato Franković zatražio novo rješenje za antenu na Lopudu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija