Aktualno

ČESTITKA BISKUPA PALIĆA MONS. GLASNOVIĆU Gospodin te šalje u Dubrovačku biskupiju koju svaki janjevački sin smatra svojim izvorištem

ČESTITKA BISKUPA PALIĆA MONS. GLASNOVIĆU Gospodin te šalje u Dubrovačku biskupiju koju svaki janjevački sin smatra svojim izvorištem

Novom dubrovačkom biskupu mons. Roku Glasnoviću čestitku je uputio i mostarsko-duvanjski biskup te apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski Petar Palić. Njegovu čestitku objavljenu na stranici Informativne katoličke agencije (IKA) prenosimo u cijelosti:

Preuzvišeni gospodine,
dragi imenovani biskupe Roko!
S radošću sam primio vijest da Te je papa Franjo imenovao dubrovačkim biskupom. U ime svećenika, redovnika i redovnica, vjernika Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije i u svoje osobno ime upućujem Ti srdačne čestitke.
Više je razloga zbog kojih u ovom Tvom imenovanju čitam i vidim ruku Božje providnosti i izraze Njegova milosrđa.
Ponajprije, Gospodin je ponovno odlučio pogledati Janjevo, mjesto tvoga porijekla, ‘najmanje među kneževstvima Judinim’ (usp. Mih 5,1), ali nipošto najmanje po broju vjernih i hrabrih svjedoka, naših ‘otaca u vjeri’, u ljubavi prema Crkvi, Papi, biskupima i prema svome hrvatskom narodu, te nipošto najmanje i po brojnim duhovnim zvanjima koja su se rađala i nicala u zdravim vjerničkim obiteljima.
Gospodin te šalje u Dubrovačku biskupiju, iz koje sam i sȃm nikao i koju na poseban način nosim u svome srcu, a koju svaki janjevački sin smatra svojim izvorištem, iz čijih korijena i danas crpi svoju snagu ono ‘malo stado’ vjernih i odanih Hrvata katolika na Kosovu.
Mostarsko-duvanjska, a osobito Trebinjsko-mrkanska biskupija su u prošlosti bile na poseban način povezane s Dubrovnikom i Dubrovačkom biskupijom. Vjerujem i nadam se da će Tvojim imenovanjem povezanost biti čvršća, u međusobnom poštovanju i razumijevanju, ali uvijek s istim ciljem: raditi i služiti za dobro Crkve, u ljubavi prema hrvatskome narodu i svim ljudima dobre volje.
Tvoje biskupsko služenje povjeravam zagovoru Blažene Djevice Marije, Majke Crkve, sv. Mihovila, sv. Josipa, sv. Andrije i sv. Vlaha, te bl. fra Serafina Glasnovića Kodića, bl. don Antona Muzića i sluge Božjega fra Alojzija Palića.
Gospodin ti bio milostiv i pratio svojim blagoslovom svaki Tvoj korak.
S izrazima bratske povezanosti i poštovanja,
Petar Palić
Mostarsko-duvanjski biskup
Apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist