Grad

Gradonačelnik novom biskupu poželio dobrodošlicu u grad svetoga Vlaha

Gradonačelnik novom biskupu poželio dobrodošlicu u grad svetoga Vlaha

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković uputio je čestitku mons. Roku Glasnoviću, novom dubrovačkom biskupu. Tekst čestitke prenosimo u cijelosti.

Poštovani oče biskupe,

S osobitom radošću primio sam vijest o Vašem imenovanju dubrovačkim biskupom i slobodan sam uputiti Vam srdačne čestitke na novom poslanju na koje Vas je uputio sveti otac papa Franjo.

Lijepa je to vijest koja dubrovačkim vjernicima stiže u prvom tjednu došašća. Iako se dubrovački vjernici u posljednjem jednogodišnjem razdoblju, vjerujem, nisu osjećali usamljeno, a ponajmanje napušteno, utješna je i puna nade spoznaja da Dubrovačka biskupija opet ima svoga poglavara.

Svjedoci smo jednog zahtjevnog razdoblja u kojem se čovječanstvo nalazi. Razdoblje je to opterećeno brojnim prijetnjama i izazovima suvremenog življenja, vrijeme u kojemu predana skrb o duhovnom biću nikad nije bila potrebnija.

Izražavam Vam toplu dobrodošlicu u grad svetoga Vlaha i uvjeren sam da će Vas puk dubrovački prihvatiti kako mu i doliči – otvorenih ruku i čistog srca te da je ova današnja objava samo početak jednog novog i dugog prijateljstva. Siguran sam da će vaša služba u Dubrovačkoj biskupiji biti uspješna i da ćete nastaviti graditi mrežu dobrote, duhovnosti, otvorenosti i tolerancije.

S poštovanjem,

Gradonačelnik

Mato Franković

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist