Aktualno

SLUŽBENO JE! Dubrovnik ima novog biskupa, donosimo njegov životopis

Mons. Roko Glasnović, kako je DuList ovog utorka ujutro neslužbeno donio, novi je biskup Dubrovačke biskupije, potvrdila je to točno u podne Sveta stolica, a potvrđeno je i na konferenciji za medije Dubrovačke biskupije na kojoj se o novom biskupu oglasio mons. Mate Uzinić, inače učitelj našeg novog biskupa.

Odlične su to vijesti za Dubrovnik koji je na novog biskupa čekao skoro godinu dana nakon što je mons. Mate Uzinić imenovan riječkim nadbiskupom koadjutorom i apostolskim upraviteljem Dubrovačke biskupije do odabira novog biskupa.

Mons. Roko Glasnović u Dubrovačku biskupiju dolazi s pozicije ravnatelja Katoličkog školskog centra u Šibeniku i tajnika šibenskoga biskupa, a vršitelja je i drugih službi u Šibenskoj biskupiji. Inače, mons. Roko Glasnović je rodom iz Šibenika, a preci i roditelji mu dolaze iz Janjeva.  Ima dvije sestre te jednog brata Franja koji je također svećenik Šibenske biskupije.

Studirao je pravo na Sveučilištu u Splitu i Filozofsko-teologiju na Teološkom fakultetu u istom gradu, te studirao pastoralnu teologiju u Rimu. Stekao je licencijat iz pastoralne teologije na Papinskom lateranskom sveučilištu, javljaju iz službenog vatikanskog priopćenja o novom biskupu.

Bio je, među ostalim, u pastoralu u Njivicama, Docu, Jadrtovcu, Kapriju i Žirju. Kada se zaredio bio je 38. svećenik porijeklom iz Janjeva. Za đakona šibenske Crkve kao bogoslov je zaređen u prosincu 2004.

Svoju mladu misu slavio je 2005. u šibenskoj katedrali.

 

Foto: Katehetski ured Splitsko-makarske nadbiskupije

Pogledajte video prijenos cijele izvanredne press konferencije Dubrovačke Biskupije o novom biskupu, don Roku Glasnoviću:

Pročitajte još

Kapetanić, Macan, Milinković i Šuljak počasni članovi DPDS-a

Dulist

Rendžeri pomogli odsukati jedrilicu kraj Polača

Dulist

[SPCO DSUBROVNIK] ‘Nismo ni pretpostavljali da za tako nešto treba tražiti dozvolu’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija