Kultura

Cellist Branimir Pustički s DSO-om za kraj koncertne sezone u Dvoru

dso grgic bogani vedran levi 9

Ciklus Jesenji glazbeni moskar koji objedinjuje niz koncerata Dubrovačkog simfonijskog orkestra kroz listopad, završit će koncertom ovoga četvrtka, 26. listopada. U atriju Kneževa dvora Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ravnat će maestro Ivan Hut, dok će kao solist nastupiti violončelist Branimir Pustički. Koncert započinje u 20 sati.

Koncert će početi Simfonijom br. 4 Luke Sorkočevića, a potom će publika imati priliku čuti violončelista u Saint-Saënsovom Koncertu za violončelo br. 1. U drugom dijelu koncerta orkestar će izvesti Mozartovu Simfoniju br. 38 u D duru „Prašku“.

Violončelist Branimir Pustički diplomirao je u klasi Valtera Dešpalja na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu te se usavršavao kod Reinharda Latzka u Beču i Jakoba Kullberga u Stavangeru, Norveška. Laureat je mnogih domaćih i inozemnih natjecanja i nagrada od kojih se ističu Nagrada za mladog glazbenika godine Zagrebačke Filharmonije i American Expressa, prva nagrada i nagrada publike na međunarodnom natjecanju „J. Brahms” u Austriji te prva nagrada i nagrada HDS-a na natjecanju „Boris Papandopulo” u kategoriji komorne glazbe.

Uz stalne komorne sastave Trio 1887 i Gudački trio Pustički, često nastupa sa istaknutim umjetnicima na koncertima u Hrvatskoj i inozemstvu, pa je osim redovitih nastupa u većini europskih zemalja ostvario koncerte i turneje u Japanu, Meksiku i SAD-u. Vođa je dionice u Simfonijskom orkestru HRT-a, a u istom svojstvu surađuje sa Kopenhaškom filharmonijom, Zadarskim komornim orkestrom i orkestrom „Human Rights”. Od 2014. je asistent, a od 2019. docent na Muzičkoj akademiji u Zagrebu te predaje na majstorskim tečajevima na Braču, Dorinim ljetima u Našicama, seminaru Polstjärnepriset u švedskom Vänesborgu i na Sveučilištu u Stavangeru u Norveškoj.

Kontakt za informacije i rezervacije ulaznica je 091 613 7314. Na blagajni Dubrovačkog simfonijskog orkestra građani mogu ostvariti niz pogodnosti.

Pročitajte još

OTVARANJE IZLOŽBE U FLORI ‘Udvostručivanja’ Gorana Petercola

Dulist

Svjetski poznati kontratenor Max Emanuel Cenčić uz ansambl Latinitas Nostra u subotu u Dvoru

Dulist

IVANA MARIJA VIDOVIĆ Ocjenjivala mlade talente u Italiji

Dulist