Koronavirus u Hrvatskoj

CAPAK O NOVIM MJERAMA: Kazne za kršenje bit će od 20.000 do 70.000 kuna

Pravne osobe u Hrvatskoj od danas bi mogle dobiti i novčane kazne ako se ne pridržavaju odluka Nacionalnog stožera.

Krunoslav Capak kaže kako smo dosad imali preporuke, ali od danas su to odluke koje podliježu inspekciji.

“U donošenju mjera je sudjelovao i glavni državni inspektor Mikulić i upoznat je s kontrolom. Sutra nas čeka odluka gdje će inspektorat imati veliku ulogu jer će provoditi kontrolu. Sad postoji mogućnost kažnjavanja, ako inspektor utvrdi, 20-70 tisuća kuna za pravnu osobu”, rekao je Capak za Novu TV te dodao kako još ne postoji odredba za kažnjavanje fizičkih osoba, ali u zakonu postoji mogućnost poveznice i o tome se sada razgovara, prenosi Index.hr

Od danas je nošenje maski obavezno u zatvorenim prostorima, osim u teretanama.

“Teretane nisu na spisku”, rekao je Capak te istaknuo kako su u komunikaciji s predstavnicima fitness industrije, no još nisu razgovarali o mogućnostima nošenja maski u teretanama.

“Za vrijeme vježbanja nije moguće nositi masku, ali za vrijeme boravka u prostorijama bi se moglo. Još nismo o tome razgovarali”, rekao je ravnatelj.

Krajem godine na tržištu bi moglo biti prvo cjepivo za koronavirus, Oxfordsko cjepivo moglo bi vrlo brzo dobiti odobrenje, a Hrvatska je već spremna za skladištenje i distribuciju jer se predbilježila za cjepivo zajedno s Europskom komisijom.

“Imamo pripremljeno skladištenje i funkcioniranje distribucijskog centra, prva tranša bila bi od 200 do 400 tisuća doza”, kazao je ravnatelj te istaknuo kako je cjepivo protiv gripe već u Hrvatskoj, a krajem tjedna očekuje se početak cijepljenja.

“Prva tranša je u Hrvatskoj i distribuira se i očekuje se krajem tjedna cijepljenje”, rekao je te dodao kako je u prvoj tranši osigurano 250.000 doza za ranjive skupine.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija