Zanimljivosti

‘BUDI MOJ SVETI NIKOLA’ Pridružite se akciji Caritasa Dubrovačke biskupije i ispunite dječje želje

Caritas Dubrovačke biskupije, već tradicionalno, povodom blagdana Svetog Nikola, organizira podjelu poklona u sklopu „Dječjeg Caritasa”. Ove godine proslava će biti obogaćena poklonima po dječjim željama.

Djelatnici biskupijskog Caritasa djecu korisnike Caritasove pomoći su pitali što bi voljeli dobiti te su njihove želje, pod inicijalima, godištem i spolu, objavili na svojoj službenoj Facebook stranici.

– Imamo ukupno 74 vesele dječje želje, koje ćemo rasporediti u 3 popisa. Svi naši sugrađani, ali i svi ljudi dobre volje iz drugih dijelova Hrvatske mogu sudjelovati. Proces je jednostavan: zapišete se ispod objave, pričekate da vam potvrdimo da je ”želja baš vaša”, poklon kupite, označite ga rednim brojem i inicijalima te donesete ili pošaljete u naš Caritas – tvrde.

Svi pokloni bi u Caritasu Dubrovačke biskupije, na adresi Liechtensteinov put 22, trebali biti do 1. prosinca 2021., kako bi bili spremni za dostavu djeci.

– Ovom akcijom želimo postići dva cilja: prvo, želimo da svako dijete dobije nešto novo i nešto baš po njihovoj želji, a istovremeno želimo svima pružiti radost ispunjenja dječje želje, kako bi, na jedan dan, mogli postati nečiji sveti Nikola. Želje su i sve nas razveselile i razniježile – rekli su.

– Najčešće želje djevojčica su lutke i barbike, kod dječaka bageri i autići, a tu je i nekoliko jako skromnih, poput paketića slatkiša ili omiljene mliječne čokolade – poručuju za kraj iz Caritasa.

Pročitajte još

Čišćenjem morskog dna na Šipanu započeo projekt ‘Homo na Elafite’

Dulist

Oboljeli od multiple skleroze obilježavaju svoj Nacionalni dan, za njih je Mala Onofrijeva u narančastom

Dulist

[FOTO] TJEDAN CJELOŽIVOTNOG OBRAZOVANJA U Studentskom domu mijesilo se slatko

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija