DuList IN

BRZO I JEDNOSTAVNO Jeste li ikad pripremili ‘lažnu mađaricu’?

Lažna mađarica jedan je od najbržih kolača kojeg možete pripremiti, ali ništa manje ukusna od onih za koje vam treba duže vrijeme pripreme. Iako se lažna mađarica često priprema s vodom, meni je ukusnija s mlijekom. Možete se malo igrati s okusima pa dodavati razne vrste čokolade, koricu naranče nasjeckane Bananko čokoladice… Kolač je jako izdašan, a cijela priprema traje manje od 20 minuta.

Pripremila: Jannette Razum

Priprema
U veliki lonac stavite mlijeko, aromu vanilije, maslac i čokoladu (ja sam koristila mliječnu). Kuhajte mlijeko na laganoj vatri dok se čokolada i maslac ne otope. Maknite lonac s vatre pa dodajte kekse. Sve dobro izmiješajte i ostavite da odstoji nekoliko minuta kako bi keksi upili svu tekućinu. Povremeno promiješajte.

Veći kalup (cca 25×35 cm) malo nauljite pa istresite pripremljenu smjesu s keksima. Površinu lijepo zagladite koliko možete i ostavite kolač na sobnoj temperaturi da se hladi. Za to vrijeme pripremite čokoladni preljev.

Čokoladu i slatko vrhnje otopite na laganoj vatri ili pari. Kolač prelijte čokoladnom glazurom i spremite u hladnjak na nekoliko sati, a zatim se poslužite.

Sastojci
  • 800 ml mlijeka
  • 1 žličica arome vanilije
  • 200 g čokolade
  • 250 g maslaca
  • 1 kg keksa (Sport, Petit i sl.)
Ostalo
  • 200 g čokolade
  • 100 ml slatkog vrhnja

Jannette Razum autorica je web portala Slatki svijet s receptima za torte i kolače te istoimenog webshopa u kojem možete pronaći raznovrsnu ponudu kalupa za kolače, posuđa i ostalih kuhinjskih pomagala.

Pročitajte još

Djeco, u subotu ne propustite potragu za blagom na Lokrumu!

Dulist

[FOTO] LEVISICE, RETRO BALONERI… Divna i Ana organizirale još jedan vintage buvljak

Dulist

Počinje 8. Good Food Festival, evo gdje ćete moći jesti u sklopu Tjedna restorana!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija