AktualnoUrednički izbor

BROJNE PORUKE PODRŠKE Lapađani teško primili vijest o odlasku don Roberta Ćibarića

cibaric sveti antun

Lapađani su teško primili vijest o odalsku don Roberta Ćibarića iz Župe sv. Mihajla. Podsjetimo, dubrovački biskup mons. Roko Glasnović potpisao je dekret o premještaju don Roberta, koji se razrješuje službe župnika župe sv. Mihajla, Lapad i imenuje župnikom župe sv. Vida, Trsteno.
Brojne komentare prikupio je don Robert na svom Facebook profilu kada je podijelio vijest o premještaju.
-Na prvome mjestu poslušnost Crkvi koja me šalje. Crvka zna gdje sam najpotrebniji – zapisao je don Robert.
Uslijedili su brojni komentari i poruke njegovih dosadašnjih župljana.
-Jedini župnik koji za našu župu učinio puno toga i pomagao gdje god trebalo ne samo naše župljane nego svima kojima je trebala pomoć. Ni jedan nije toliko humanitarnih donacija učinio i vjernicima napravio da se mogu poslije mise družiti i bolje upoznati kao naš don Robert. Tko je god zatražio pomoć pomogao je i uvijek bio za to spreman. Puno ćete nedostajati našoj župi i mislim da poslije vas puno toga će nestati jer ste na sve mislili i bili spremni za svaku pomoć. Nikada nitko nije bio, a niti će biti kao vi dragi naš župniče don Roberte. Neka vas prati Božji blagoslov i čuva dragi Bog, a puno ćete faliti svima koji su vas iskreno cijenili, poštivali i voljeli kao dobrog čovjeka i župnika – jedan je od komentara.
‘Tužno za Župu svetog Mihajla, Lapad’; Hvala u ime naše djece s poteškoćama za svaki susret. Vi mjenjate župu, ali sebe ne i zato znamo da i tamo gdje odete da nastavljate istim tempom. Neka vam bude sretno u novoj sredini sa novim župljanima’, neki su od komentara.
Neki smatraju kako će njegovim odlaskom najviše izgubiti sama župa.
-Bojim se da će najviše izgubiti župa sv. Mihajla, malo tko može ovako veliku i šaroliku župu ovako uspješno voditi i unaprijediti je u svakom pogledu, posebno duhovnom, kao don Robert! Svaka čast svima, i Vama biskupe, ali ovaj put ste gadno falili, bojim se da ćete to vrlo brzo i sami uvidjeti. Ne znam zašto je uporno ono nešto u ljudima da pokvare nešto što dobro funkcionira, u svim sferama života, pa tako i u ovoj?!? Bože prosvijetli nam pamet svima, don Robert hvala na svemu, Bog neka te prati ma gdje otišao, ostaješ u našim molitvama i srcima – poruka je jedne naše sugrađanke. Na to joj je odgovoreno kako u Lapad, umjesto don Roberta, dolazi predivan čovjek, ispovjednik i propovjednik, čovjek s dušom i srcem, no naša sugrađanka ističe kako je ne veseli ova promjena u župi u ovom trenutku.
‘Iskreno mi i je žao jer ste mnogo učinili za našu Župu i puno će te faliti. Neka vas prati Božiji blagoslov.’; ‘Žao mi je. Ostavio si dubok trag svojim odnosom prema svima nama, a posebno svojim angažmanom oko pomoći najranjivijim i privlačenjem ravnodušnih i odbačenih. Uz Božji blagoslov sve dobro u novoj Župi.’, ‘Gdje god pošli Vi ste vazda bili i ostali naš Božji čovjek, Lapađanin… Hvala Vam puno na svemu, i trudu koji ste uložili primjerima pomoći najpotrebnijima i mladima. Sretno i svako Vam dobro!!!?, nastavili su se nizati komentari Lapađana.
Javili su se i iz Trstenog: ‘Dobro nam došo, don Robert! Bog ima plan, a evo i biskup Roko. (…) Nama se svakako svanulo! A nekome se i smrklo.’

Pročitajte još

[VIDEO] VIKTORIJA KNEŽEVIĆ U SABORU: ‘Zakon o proračunu izgleda kao da je iz srednjeg vijeka’

Dulist

Svjetski poznata hotelska grupacija koja je prisutna i na hrvatskom tržištu ulazi na zahtjevno tržište Saudijske Arabije

Dulist

OBRAZOVANJE MINISTARA Imamo šest doktora znanosti, jedan novi školovan u SAD-u

Dulist