Aktualno

MEMORIJAL BOJNIK DAVOR JOVIĆ Dubrovčanin Petar Volarević najspremniji hrvatski policajac

petar volarevic

Na natjecanju za najspremnijeg pripadnika ‘Memorijal bojnik Davor Jović’,  policijski službenik Interventne jedinice policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Petar Volarević osvojio je prvo mjesto za najspremnijeg policajca.

Natjecanje je započelo ispred bivše vojarne u Šepurinama kod Zadra, a završilo kod crkve Svetog Donata u gradu Zadru gdje je održana svečanost povodom završetka natjecanja i proglašenje pobjednika.

Natjecatelji su krenuli ranom zorom na stazu dugu 34 kilometara do cilja na zadarskom Forumu, na kojoj su imali obveze uspješno savladati osam različitih radnih točaka: topografiju (navigacija), prolazak kontaminiranog zemljišta, izvlačenje ranjenika pod paljbom, bacanje ručne bombe, pješačke zapreke, prelazak zapreke tirolske prečnice, svladavanje kosine užetom te prelazak vodene zapreke. Tijekom prolaska staze natjecatelji su nosili obaveznu opremu i naoružanje, navodi se među ostalim na stranicama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Deset pripadnika MUP-a ponosno je predstavljalo odoru hrvatske policije na utrci Prvi za Hrvatsku. Svi odreda prošli su zahtjevnu stazu, a kasnije u Zadru, na cilju još ponosnije pozvonili uz pozdrav domovini.

– I na ovom su natjecanju policijski službenici pokazali zavidnu razinu spremnosti, stoga čestitamo svima, a posebne kolegi Petru Volareviću, koji je ponovno pokazao zavidnu razinu volje, truda i discipline, te je i ovaj put učinio svoje kolege ponosnim i na najbolji način promovirao svoju jedinicu i Policijsku upravu – napisali su i PU DNŽ.

I na ovom natjecanju su policijski službenici pokazali zavidnu razinu spremnosti, stoga čestitamo svima, a posebne čestitke upućujemo našem kolegi Petru Volareviću koji je ponovno pokazao zavidnu razinu volje, truda i discipline, te je i ovaj put učinio svoje kolege ponosnim i na najbolji način promovirao svoju jedinicu i Policijsku upravu.

Foto: PU DNŽ

Pročitajte još

Meteorolog: ‘Do kraja svibnja promjenjivo, a ljeto će biti toplije od prosjeka uz moguće suše’

Dulist

HRVATSKA DRUGA PO INFLACIJI Maslinovo ulje u travnju skuplje 61,4 posto!

Dulist

DOSJE JARAK Banožić prvi put nakon nesreće: ‘Želim istinu, nisam pretjecao’

Dulist