Koronavirus u Hrvatskoj

Božinović potvrdio da će se mjere produžiti

Božinović potvrdio da će se mjere produžiti

Ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera civilne zaštite potvrdio je danas da će se epidemiološke mjere koje su na snazi u većoj mjeri produžiti nakon 15. ožujka.

Božinović je kazao kako će se Stožer ubuduće, kod razmatranja promjene mjera, više fokusirati na žarišta, a manje na uvođenje mjera za cijelu zemlju u slučaju da brojke rastu, prenosi Index.

-Svakodnevno se prati situacija. Načelo koje nas vodi je da se sve radi postupno, nema naglih poteza u smislu zatvaranja i otvaranja. Nema nekog posebnog žarišta. Ono se prije dva tjedna pojavilo u Dubrovniku i Stožer je reagirao. Takav model će biti ako se pojavi i novo žarište. Do kraja tjedna ćemo izaći s odlukom kojom će se više-manje produžiti ovaj režim mjera koji smo uveli 1. ožujka i nadamo se da nas situacija neće natjerati da razmišljamo u nekom drugom smjeru. Brojevi rastu, ali morat ćemo i kod eventualnog restriktivnijeg ponašanja misliti više na žarišta, a manje na horizontalnu primjenu u cijeloj Hrvatskoj – objasnio je Božinović.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist