Koronavirus u Hrvatskoj

Božinović najavio: Produljit će se zabrana rada klubova nakon ponoći

Božinović najavio: Produljit će se zabrana rada klubova nakon ponoći

Zabrana rada noćnim klubovima i kafićina iza ponoći ostat će na snazi i nakon 24. kolovoza. Najavio je to načelnik Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović za RTL Danas. Budući da je mlađa populacija i dalje problem baš kao i noćni klubovi Božinović je upitan hoće li se mjera produljiti.

-Sigurno će se produljiti, vidjet ćemo ima li tu prostora za neke modifikacije jer vidjeli ste da se to pokušavalo zaobići kroz druge objekte… Inspekcije rade, znam da je nekoliko klubova u međuvremenu zatvoreno, naložena je dezinfekcija, testiranje osoblja, to će se nastaviti – rekao je.
Kad je riječ o mjerama koje nas čekaju ove jeseni rekao je tek kako će se ‘promišljati kao što i rade svaki dan’.

Odbacio je i optužbe iz susjedne Slovenije.
-Naravno da Hrvatska nije nesigurna zemlja, ni po kojem aspektu praćenja sigurnosti. Što se tiče tih izjava, činjenica je da brojke rastu, ali je Hrvatska istovremeno jedna od rijetkih zemalja koje imaju turizam u ovom razdoblju koji ide i do 70, 80 u usporedbi s prošlom godinom koja je bila rekordna. To nema niti jedna zemlja. Povećan je ‘muving’, kretanje ljudi, ljudi kad su na odmoru sigurno se i opuste, tako da nije čudno da brojevi rastu – odgovorio je Božinović na poruke iz Slovenije.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist