Koronavirus u Hrvatskoj

BOŽIĆNA ‘RUKA POMOĆI’ KREĆE U AKCIJU Pavela: ‘Besplatno ćemo dostavljati starijim i bolesnim sugrađanima lijekove i hranu’

BOŽIĆNA 'RUKA POMOĆI' KREĆE U AKCIJU Pavela: 'Besplatno ćemo dostavljati starijim i bolesnim sugrađanima lijekove i hranu'

Inicijativa ‘Ruka pomoći’ u organizaciji našeg sugrađanina Denisa Pavele pokazat će veliko srce i tijekom božićnih blagdana. Naime, odlučili su aktivirati božićnu ‘Ruku pomoći’ kako bi bili na usluzi starijim i nemoćnim sugrađanima kojima će posebno teško ‘pasti’ nove mjere koje je stožer uveo.

-Nažalost, zaraza Covidom-19 ne jenjava, štoviše brojke zaraženih i preminulih rastu iz dana u dan. Brojke kažu da su naši stariji i nemoćni sugrađani s narušenim zdravljem i dalje najugroženijii! Isto tako, za božićne blagdane većina naših sugrađana starije životne dobi ostat će sama za blagdanskim stolom unutar zidova svojih domaćinstava. Naime, nacionalni stožer donio je odluku o propusnicama, nema posjeta više od dva kućanstva itd. Navedenim odlukama većina naših starijih sugrađana neće proslaviti blagdane u krugu svoje obitelji, sa svojom djecom, unučadi i rodbinom kako zbog tih mjera tako i zbog zaštite svog vlastitog zdravlja! – napisao je Denis Pavela.

Sukladno navedenom, istaknuo je, odlučili su reagirati i započeti s ponovnim provođenjem aktivnosti Inicijative ‘Ruka pomoći’. Ona će djelovati u predblagdansko vrijeme zaključno s 24. prosinca 2020.

-Pozivamo sve starije i bolesne sugrađane kojima su potrebne osnovne namirnice iz trgovina za božićne blagdane (prehrana, higijenske….) te lijekovi iz ljekarni da nas nazovu na mob. 095 825 6294 te će im se navedeno besplatno dostavljati na kućne pragove. Isto tako, sugrađani koji nemaju patronažnu pomoć, u navedene dane mogu dobiti besplatno kupanje i brijanje. Aktivnost započinje u ponedjeljak 21. prosinca 2020. Građani nas mogu pozivati svakodnevno u vremenu od 8 do 15 sati – poručio je pokretač inicijative Denis Pavela.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist