Županija

Besplatni obroci organizirani u 23 škole kojima je osnivač Županija, dvije škole i dalje na čekanju

skola montovjerna marende sendvic 7

S povratkom u školske klupe, učenike osnovnih škola dočekala je podjela organiziranih obroka. Iz Dubrovačko neretvanske županije za DuList navode kako se od 25 osnovnih škola kojima je osnivač Županija, projekt školske prehrane od 9. siječnja provodi u 23 osnovne škole.

– Besplatni obroci danas su podijeljeni učenicima u sljedećim školama: Oš Ante Curać Pinjac, OŠ Blato, OŠ Braća Glumac, Oš Cavtat, Oš Don Mihovila Pavlinovića, OŠ Fra Ante Gnječa, OŠ Gruda, OŠ Ivo Dugandžić Mišić, OŠ Janjina, OŠ Kuna, OŠ Kula Norinska, OŠ Opuzen, OŠ Orebić, OŠ Otrići-Dubrave, OŠ Petra Kanavelića, OŠ Primorje, OŠ Slano, OŠ Smokvica, OŠ Stjepana Radića, OŠ Ston, OŠ Trpanj, OŠ Vela Luka te OŠ Vladimir Nazor, ističu iz Dubrovačko – neretvanske županije. Ipak, dio osnovnih škola kojima je osnivač Županija i dalje nema osiguranu prehranu.

– Osnovne škole Župa dubrovačka i Mljet danas nisu započele s projektom uvođenja školske prehrane zbog nemogućnosti ugovaranja obroka s dobavljačima. Dubrovačko-neretvanska županija, kao osnivač, zajedno s navedenim školama, a sukladno Odluci resornog ministarstva, čini sve kako bi se što prije iznašlo rješenje te se i u tim školama omogućio besplatan obrok. Uvjereni smo kako će navedeno biti razriješeno u najkraćem mogućem roku, zaključuju iz Županije.

Podsjetimo, od 9. siječnja organiziranu prehranu imaju i učenici osnovnih škola u Dubrovniku gdje su škole koje imaju kuhinju započele s podjelom organiziranih hladnih obroka učenicima. S obrocima su krenule OŠ Montovjerna, OŠ Ivana Gundulića i OŠ Marina Držića, dok će škole u Mokošici i Lapadu krenuti od 16. siječnja. OŠ Marina Getaldića i OŠ Orašac koje ne posjeduju kuhinju za sada neće imati organizirane obroke za svoje učenike

Pročitajte još

U ŽUPI SV. VLAHA U STONU Međunarodna izložba o euharistijskim čudima

Dulist

Mljećani: ‘Nedostaje nam vrtić, veterinarska ambulanta, javni bilježnik, kino i još mnogo toga!’

Dulist

The Guardian uvrstio Cavtat na listu najljepših obalnih gradova i mjesta

Dulist