Koronavirus u Hrvatskoj

BAKIĆEV IZRAČUN PADA BROJA ZARAŽENIH Do početka lipnja bi sve turističke županije morale biti ‘čiste’

Ako se nastavi sadašnji trend, do početka lipnja bi sve županije morale biti ‘čiste’ – napisao je na svom Facebook profilu matematičar i inovator Nenad Bakić. Naša bi županija po njegovom izračunu trebala već 18. svibnja pasti na ‘magičnih’ 50 pozitivnih na 100.000 u 7 dana.

-Neke zemlje imaju kriterije incidencije za skidanje država ili županija s crvenih lista. Evo kada bi naše glavne turističke županije mogle spasti ispod magičnih 50 na 100.000 u 7 dana. Ovaj izračun je baziran na tjednom padu slučajeva od 40 posto, što je nastavak sadašnjeg trenda (osim za Ličko-senjsku). Znači nije pravi epidemiološki model kao za cijelu zemlju, jer bi to bilo prekomplicirano i previše neodređeno s obzirom na mali broj slučajeva – napisao je Bakić. U svoj izračun uključio je osim našu županiju još i Ličko-senjsku, Istarsku, Primorsko-goransku, Splitsko-dalmatinsku i Zadarsku županiju.

Izvor; foto: Facebook/Nenad Bakić

Pročitajte još

U županiji 552 učenika pozitivna na COVID-19, četiri škole na online nastavi

Dulist

U županiji 607 novih slučajeva, preminula tri muškarca

Dulist

NOVI REKORD Hrvatska broji 10 427 novooboljelih, preminulo 45 osoba

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija