Aktualno

APEL GRAĐANIMA Ne ugrožavajte druge lažnim pozivima prema centrima 112!

Apeliramo na građane da ne dojavljuju lažne obavijesti i ne upućuju lažne pozive prema centrima 112 i hitnim službama kako ne bi ugrozili druge osobe ili njihovu sigurnost – ističu iz Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH. Naime, u ponedjeljak, 17. travnja, Županijski centar 112 Rijeka nazvala je muška osoba i dojavila da kod sebe ima improviziranu bombu. Temeljem zaprimljene dojave na intervenciju su žurno izašli policijski službenici te utvrdili kako je dojava bila lažna.
-Ovakve lažne dojave, osim što oduzimaju dragocjeno vrijeme djelatnika centra 112 i hitnih službi, mogu rezultirati time da se ne može reagirati na poziv osobe kojoj doista treba pomoć – napominju iz Ravnateljstva civilne zaštite te dodaju kako je Kaznenim zakonom za kazneno djelo lažne uzbune propisana kazna zatvora u trajanju do 3 godine.

Pročitajte još

[FOTO] Završna izložba maturanata Umjetničke škole Luke Sorkočevića

Dulist

[FOTO] SVEČANA PROMOCIJA Uručene diplome prvostupnicima i magistrima Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

OD PONEDJELJKA Policija prelazi na ljetno radno vrijeme

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija