Aktualno

NE NASJEDAJTE! HZZO ne nudi dopunsko zdravstveno osiguranje putem telefona

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) upozorava građane na pokušaje prijevare.
-Ovih se dana ponavljaju pokušaji prijevare od strane osoba koje se lažno predstavljaju kao djelatnici Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) nudeći telefonskim putem određene usluge i proizvode. Primjerice, jedan gospodin je upozorio da ga je nepoznata osoba kontaktirala na mobitel koja se predstavila kao predstavnica HZZO dopunskog osiguranja i raspitivala se o njegovom osiguranju i o tome koliko je članova obitelji osigurano u HZZO-u. Gospodin je posumnjao u istinitost poziva i nije dao tražene podatke te nas obavijestio o incidentu – navode iz HHZO-a.
Napominju kako su u više navrata upozoravali građane da ne nasjedaju na pokušaje prijevare od strane različitih trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a nudeći pri tome usluge masaže, pretrage, skupe aparate i preparate telefonski ili na kućnim adresama građana. U proteklih nekoliko godina bilo je više dojava građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a, tražeći čak novčani polog i pin bankovnih kartica.
-Napominjemo da HZZO obavlja poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje i dopunsko zdravstveno osiguranje u službenim ispostavama i područnim uredima, a ne na kućnim adresama niti telefonskim pozivima. Djelatnici HZZO-a ne bave se prodajom, niti preporukom bilo kakvih proizvoda. Pozivamo građane koji se nađu u spomenutoj situaciji da ne daju svoje osobne podatke nepoznatim osobama putem telefona i da svaki pokušaj prijevare prijave policiji – zaključuju.

Pročitajte još

PROGNOZA ACCUWEATHERA Kakvo nas ljeto očekuje?

Dulist

[FOTO] Skoro 30 vatrogasaca sudjelovalo u vježbi na Donjem Brgatu

Dulist

Promocija ljepota Hrvatske i Dubrovnika kroz Vlogfest

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija