Aktualno

NE NASJEDAJTE! HZZO ne nudi dopunsko zdravstveno osiguranje putem telefona

NE NASJEDAJTE! HZZO ne nudi dopunsko zdravstveno osiguranje putem telefona

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) upozorava građane na pokušaje prijevare.
-Ovih se dana ponavljaju pokušaji prijevare od strane osoba koje se lažno predstavljaju kao djelatnici Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) nudeći telefonskim putem određene usluge i proizvode. Primjerice, jedan gospodin je upozorio da ga je nepoznata osoba kontaktirala na mobitel koja se predstavila kao predstavnica HZZO dopunskog osiguranja i raspitivala se o njegovom osiguranju i o tome koliko je članova obitelji osigurano u HZZO-u. Gospodin je posumnjao u istinitost poziva i nije dao tražene podatke te nas obavijestio o incidentu – navode iz HHZO-a.
Napominju kako su u više navrata upozoravali građane da ne nasjedaju na pokušaje prijevare od strane različitih trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a nudeći pri tome usluge masaže, pretrage, skupe aparate i preparate telefonski ili na kućnim adresama građana. U proteklih nekoliko godina bilo je više dojava građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a, tražeći čak novčani polog i pin bankovnih kartica.
-Napominjemo da HZZO obavlja poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje i dopunsko zdravstveno osiguranje u službenim ispostavama i područnim uredima, a ne na kućnim adresama niti telefonskim pozivima. Djelatnici HZZO-a ne bave se prodajom, niti preporukom bilo kakvih proizvoda. Pozivamo građane koji se nađu u spomenutoj situaciji da ne daju svoje osobne podatke nepoznatim osobama putem telefona i da svaki pokušaj prijevare prijave policiji – zaključuju.

Pročitajte još

ROĐENI ISTI DAN I GODINU Sretan rođendan Josipu Škerlju i Lukši Peku!

Dulist

IZVJEŠĆE O RADU POVJERENSTVA PRED VIJEĆNICIMA Na što su se žalili pacijenti tijekom 2023.?

Dulist

Izložba ‘Dani ponosa – herojska obrana Dubrovnika 1991.’ gostuje u Zagrebu

Dulist