Zanimljivosti

ANTE JOVIĆ DOBIO ORTOZE ‘Hvala svima jer ste mi dali šansu da pođem u Njemačku!’

Ante Jović

Jedanaestogodišnji dječak Ante Jović nedavno se vratio iz Njemačke gdje su mu u Munchenu stavljena ortopedska pomagala – ortoze. Ante sada već može stajati na nogama, što nam je pokazao prilikom našeg posjeta.

Hrabri dječak ima još uvijek puno posla – sada mora što više hodati i vježbati kako bi jednog dana i prohodao, što mu je najveća želja. Naime, medicinski stručnjaci procijenili su kako bi velik korak ka ispunjenju tog cilja trebala biti operacija ugradnje ortoza koje bi pomogle da se Ante digne na noge i bude samostalan. Podsjetimo, zbog prijevremenog poroda Ante boluje od spazama – tetrapareze, u kolicima je, ne može samostalno sjediti, ne hrani se sam i potpuno je ovisan o drugoj osobi.

– U Njemačkoj smo bili od 2. do 15. veljače. Anti su stavljene ortoze na noge, u bolnici koja je najjača u Europi. Zadovoljni smo, a kakav će rezultat biti vidjet ćemo. Oni nam daju nadu. Na kontrolu idemo 2. rujna. Ante bi trebao ortoze nositi godinu i pol dana i onda operirati stopala. Vidjet ćemo što će reći na kontroli – rekla nam je Antina majka Marija Jović. Inače, samo je jedan doktor predložio ortoze.

– Na Šalatu idemo svakih 6 mjeseci, no nisu vidjeli da mu se krive noge i operacija će mu sigurno trebati. Sami smo vidjeli da nešto nije u redu i pošli smo kod privatnika. On je poludio i predložio nam ortozu i ortopedske cipele – napomenuo je otac Luka.

Što su nam još rekli Jovići, a posebno mali borac Ante, pročitajte u novom broju DuLista koji se od srijede nalazi u prodaji.

Pročitajte još

[FOTO] ‘BLUE STEM’ Znanstvenici Instituta Ruđer Bošković podučavali osnovnoškolce

Dulist

Zagrebačka banka uvodi veliku novost za građane

Dulist

I Josipovac pleše za pobjedu Baby Lasagne

Dulist