Kultura

“Anđeo bez ogledala”

Knjiga  "Anđeo bez ogledala" Marine Vukašin Nodilo predstavljena je večeras u Narodnoj knjižnici Grad.

Izdavač knjige koja je izdana ove godine je  Matica hrvatska-ogranak Dubrovnik, a urednik Luko Paljetak.
Marija Marina Vukašin Nodilo rođena je 18. ožujka 1959. godine u Dubrovniku. Nakon završene osnovne škole i gimnazije 1977. odlazi u Zagreb i upisuje dvopredmetni studij Svjetske književnosti i francuskog jezika. Nakon što je diplomirala 1981. godine. vraća se u rodni grad i bezuspješno pokušava naći posao u školi. Prihvaća posao u knjižnici ondašnjeg Sveučilišnog i narodnog centra za poslijediplomske studije.

Polaže ispit za bibliotekara i nastavlja s radom u istoj ustanovi. Sav njen višegodišnji trud uništen je u bombardiranju grada 6. prosinca 1991. godine kada Centar s knjižnicom nestaje u požaru. Nastavlja raditi i prihvaća se knjižnog fonda, koji je u vrijeme njene smrti imao 36.000 obrađenih naslova na hrvatskom, engleskom, francuskom, njemačkom i drugim jezicima. Nakon kratkog bolovanja, umire 1. rujna 2010. godine u 52. godini života.

Za životu nije ništa objavila, a u ovoj knjizi objavljeno joj je 47 pjesama. Na predstavljanju su sudjelovali Ivana Burđelez, Mario Kopić, Antun Nodilo, Eta Rehak, Neven Lujo, Lea Sušanj i Nina Hladilo.

Pročitajte još

KRŠĆANSKO LICE KULTURE Predstavljanje knjige ‘Vjera, umjetnost i kultura u susretu’

Dulist

Uskršnja izložba u prizemlju Narodne knjižnice Grad

Dulist

Otvorena izložba Nin i novac u Odjelu za arheologiju

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija