Hrvatska

ACI u prva tri mjeseca 2021. ostvario ukupne prihode iznad 30 milijuna kuna

ACI marina Dubrovnik, 08-2018 foto: Davor Zunic / Fotofaktor.com

Adriatic Croatia International Club za djelatnost marina d.d. (ACI), kao najveća nautička tvrtka u Hrvatskoj, ostvarila je 33 milijuna kuna poslovnih prihoda u prva tri mjeseca 2021. godine. Objavljeno nerevidirano izvješće o rezultatima poslovanja pokazuje da je u prvom kvartalu ove godine EBITDA tvrtke ACI iznosila 9,5 milijuna kuna. Istovremeno, tvrtka ACI bilježi pad poslovnih rashoda u odnosu na usporedno razdoblje, i to za 328 tisuća kuna.
Slijedom ranije preuzetih obveza i investicija, ACI d.d. je u ovom izvještajnom razdoblju uložio ukupno 7,5 milijuna kuna. Značajnija ulaganja odnose se na potrebne radove u cilju podizanja standarda i kvalitete u ACI marinama.
– Budući da na poslovnu dinamiku ACI d.d. u velikoj mjeri utječe sezonalnost, prvi kvartal godine u pravilu je obilježen pripremnim aktivnostima za početak nautičke sezone. To, između ostalih, uključuje realizaciju planiranih investicija te definiranje pogodnosti i komercijalnih sadržaja namijenjenih nautičarima. Osim toga, tu je i niz operativnih aktivnosti vezanih uz produljenje koncesijskih ugovora, koji su ključni za realizaciju dugoročnih investicijskih ulaganja Društva – poručio je predsjednik Uprave Kristijan Pavić povodom objave poslovnih rezultata ACI d.d.
Iz najveće hrvatske nautičke tvrtke poručuju da su u narednom poslovnom razdoblju fokusirani na produljenje rokova trajanja koncesija i realizaciju započetih investicija, s obzirom na to da to ima itekako utjecaja na daljnje uspješno poslovanje tvrtke.
– U prvom kvartalu ove godine bilježimo 15% od ukupno planiranih poslovnih prihoda. Poštujući sva ograničenja priprema za ljetnu sezonu i dolazak gostiju u većem broju, dio planiranih investicija smo privremeno odgodili. Na daljnje strateške investicije i poslovanje Društva značajno će utjecati i odluka o rješavanju pitanja produljenja koncesija, koje je ključno jer većina ugovora ističe 2030. godine – smatra predsjednik Uprave Pavić.
Podsjetimo, ACI d.d. je u poslovnoj 2020. zabilježio ukupan prihod od 185,5 milijuna kuna, što je više nego zadovoljavajući poslovni rezultat, s obzirom na to da je ta godina bila izazovna za sve poslovne subjekte u Hrvatskoj, osobito za one u turističkom sektoru. Usprkos svim izazovima pandemije, ACI je u protekloj godini očuvao radna mjesta, bez potrebe za zadiranjem u plaće i materijalna prava zaposlenika, pomogao 200-injak poslovnih partnera i im tako omogućio kontinuitet poslovanja te nastavio s praksom društveno odgovornog poslovanja.
Inače, ACI d.d. je tvrtka nositelj nautičkog turizma u Hrvatskoj, koji generira čak 1,5 milijardu EUR prihoda domaćeg turističkog sektora. Tvrtka upravlja s 22 marine diljem Jadrana i preko 5.800 vezova te je odličan primjer razvoja turističke ponude i nautičkih sadržaja u Lijepoj našoj. Tijekom 2021. tvrtka planira kapitalna ulaganja u iznosu 88 milijuna kuna. Neke od aktivnih investicija do početka nautičke sezone odnose se na rekonstrukciju lukobrana u ACI marini Korčula, zatim radove u ACI marini Vodice te izvođenje kompletne rekonstrukcije sidrenih sustava u ACI marini Trogir.

Pročitajte još

[FOTO] JOŠ MALO DO OTVORENJA… Zasvijetlio Pelješki most!

Dulist

Ako Vlada ne intervenira, u utorak drastično poskupljenje goriva

Dulist

OBJAVILO MINISTARSTVO ‘Prvo ovogodišnje tromjesečje dosad najbolje u hrvatskom turizmu’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija